2017-07-24 250 浏览
记得两年前同朋友第一次试呢到嘅窝夫,一试难忘,今日终于食第二次。由于每人都要嗌一杯野饮,我嗌左仲夏热带水果茶,男朋友嗌蔓越莓苹果茶。水果茶系用茶壶装,份量好多,都算有两杯。以往喺餐厅饮水果茶,有唔少都系由香橙/热情果味,覆盖晒其他水果嘅味,但呢个水果茶唔会太酸。饮落系苹果同提子嘅味多啲,清甜!相反,唔推介蔓越莓苹果茶,饮落好似利宾纳,莓嘅味好假,甜得好唔自然。黄金乌鱼子蒜香意大利面,比较重口味。蒜香好易食得出嘅,几惹味但真心咸。另外份量好少,一个人食都未必够。好彩仲嗌左个窝夫,两个人嘅话,嗌$300左右食物已经够饱,因为甜品饱肚,饮埋杯饮品系好饱。窝夫嘅配酱有士多啤梨酱、炼奶同枫糖浆(?),加埋雪糕、忌廉、士多啤梨同朱古力,口感好丰富!炼奶嘅味好突出,好好味。雪糕都算够,令到窝夫唔会好干。重要嘅系窝夫本身都算松软,唔会太重面粉味。总结黎讲几满意,一边食又可以欣赏窗外风景,几写意。

总结黎讲几满意,一边食又可以欣赏窗外风景,几写意。
仲夏热带水果茶
蔓越莓苹果茶