2015-11-17 392 浏览
咁既,几个月前睇电视都有介绍,今晚终于有时间同个fd去试下,听人讲要排哂队,今晚又几好彩,我地11点几去到有位,但无几耐出面有几gp人等紧Text tube 2.0($68)有3枝,分别系菠萝椰子奶冻,伯爵奶茶,特浓朱古力(我好懒,详细名称麻烦要各位睇menu),要顺次序由左食到右食,淡食到浓。呢个系舖头既皇牌,睇落系几过瘾既。左边果个,菠萝上面白色一粒粒既系椰子奶冻,好浓椰子味,唔会太甜,中面有小小菠萝味既泡沫,下面类似菠萝慕丝咁,无乜甜味,好原始既菠萝味,唔觉有咩加工,所以其实个菠萝味有啲淡。伯爵奶茶,呢个我好中意食,本身中意奶茶既我,食落充满茶既甘味!个奶冻仲要好滑,好正。最后既特浓朱古力,哗呢个系我至爱!朱古力慕丝上面有小小白朱古力碎,同样做到唔算好甜,中间夹左有草莓肉既果酱,酸酸地,配埋个dark chocolate慕丝,酸甜度刚刚好!可能我本人太重口味,fd中意好淡既菠萝椰子,但我就好中意其余2款。值得一赞,系啲慕丝真系打到好滑好浓,仲要好独特,只此一家。因为我系热情果控,所以order左热情果梳乎里 配野莓雪糕 芒果酱 ($56)。主角热情果梳乎里,超级好味!好松软,好软

因为我系热情果控,所以order左热情果梳乎里 配野莓雪糕 芒果酱 ($56)。主角热情果梳乎里,超级好味!好松软,好软棉棉,真心好高质,热情果味同蛋味match得好好,唔会抢左大家既特性。梳乎里底下仲有小小热情果酱同埋小小糖粒。不过个野莓雪糕真系好难食,雀巢质素,我食左一啖就无食落去。芒果酱比较普通,个梳乎里建议唔洗配搭任何嘢,直接食,系最正。

一间甜品店,气氛都好重要,呢度既环境,灯光,装修,都好有气氛,有啲清吧咁既feel,充满浓情气氛,坐得好舒服,仲额外每人都有杯水,呢个位系几细心既。
2015-11-15
$60 (宵夜)
  • test tube