2017-10-31 2513 浏览
当日病住想食清D, 而呢间又无食过. 但个心又好想试下佢地既牛腩, c就c啦...叫左个牛腩饭.饭系有例汤送既, 我本身唔想饮架, 好惊系味精汤.位叔叔话要老黄瓜,好好味架. 就系佢诚意提议下, 我就恭敬不如从命入面好多猪骨, 又有老黄瓜, 好好味. 少盐岩哂我. 有位姐姐会问够唔够饭....我当日因为病谂住唔会食太多, 犹豫左一阵应该够既....姐姐好好, 佢话唔够再问佢拎啦. 我觉得咁样几好, 记码唔会浪费先.唔够食再叫佢地加.牛腩只有细饭碗一碗, 我心谂咁少既.但食落其实都几多, 碗底唔会有萝卜充数. 以前很喜欢吃重味既牛腩. 现在比较喜欢清汤腩.因为咁先可以吃到牛腩本身的牛味, 坑腩好淋, 咬下去松化. 加上香葱伴饭最美味吃著饭时, 店内还有其他熟客同老板吹水, 听著他们说说以前的事, 回忆回忆系佢地倾到兴起之时, 我不好意思打断话题, 跟姐姐说XD老板毫不犹豫说:"好"姐姐后来说:你病呀, 要食多D食药. 既然有留意到我病. 又同我倾计. 虽然只是闲话, 但有人关心总觉得好温暖虽然店子小小, 而且装潢也很旧. 但亦阻不了我会继续帮衬之心. 加油
当日病住想食清D, 而呢间又无食过.
但个心又好想试下佢地既牛腩, c就c啦...叫左个牛腩饭.
饭系有例汤送既, 我本身唔想饮架, 好惊系味精汤.
位叔叔话要老黄瓜,好好味架.
就系佢诚意提议下, 我就恭敬不如从命
老黄瓜例汤

入面好多猪骨, 又有老黄瓜, 好好味. 少盐岩哂我.
牛坑腩饭

唔够食再叫佢地加.
牛腩只有细饭碗一碗, 我心谂咁少既.
系佢地倾到兴起之时, 我不好意思打断话题, 跟姐姐说[我要加饭]XD
老板毫不犹豫说:"好"

老黄瓜例汤
牛坑腩饭