餐厅: 明發小食
资讯:

2023-04-18 135 浏览
听讲喺深水埗小食店有巴斯克蛋糕,甜牙齿嘅我谂住过嚟食返件点知去到已卖晒,唯有下次早啲嚟!见餐牌有地道香港小食、点咗呢几款高cp招牌菜、食落唔错,店主几好人、系间充满人情味嘅小店Soup Dumplings (Leek/Cabbage)净汤手工饺子 (韭菜/椰菜饺子) 10只> 饺子几爆馅下,里面捞咗好多马蹄粒好爽口,饺子皮几滑唔太厚馅嘅调味啱啱好唔会过咸,$40有10粒饺一个字“抵”Chinese Lettuce Soup with Fish Balls生菜鱼肉汤 (细)> 足料、弹牙嘅鱼肉足足装满晒成个碗仔,一食童年回忆又返晒嚟,呢味系食情怀Homemade Tofu Pudding自家制豆腐花 > 豆腐花滑一滑有啲豆香、我最钟意落劲多黄糖一齐食Lemon Juice 鲜榨柠檬汁> 真系饮到有柠檬肉唔系开粉冲唔会过甜,天气开始热饮呢杯够晒顺喉解渴,$15杯真系唔贵

Soup Dumplings (Leek/Cabbage)
净汤手工饺子 (韭菜/椰菜饺子) 10只

生菜鱼肉汤 (细)

Homemade Tofu Pudding
自家制豆腐花

> 豆腐花滑一滑有啲豆香、我最钟意落劲多黄糖一齐食

Lemon Juice
鲜榨柠檬汁

生菜鱼肉汤
净汤手工饺子 (韭菜/椰菜)
生菜鱼肉汤
净汤手工饺子 (韭菜/椰菜)