2023-02-25
与好友共聚,无意中发现这间餐厅好像不错,环境干净企理,装修亦很有情调。虽然是两个女仔,理应食量不太大,但我们都毅然决定叫了个二人套餐。首先是个餐汤,一般我对餐汤都唔会太有期望,不过呢个南瓜汤真的不错,味道浓郁。前菜是巴马风干火腿季节沙律、黑白芝麻虾多士、焦糖牛油鸡翼火腿配上沙律菜,沙律菜都好新鲜,配埋火腿啱啱好。虾多士炸得好脆,好想再食多件吖。焦糖牛油鸡翼,鸡翼外面沾满焦糖,入面又炸得啱啱好,加分。秘制招牌香脆咸猪手咸猪手就令我有少少失望,因为个皮太硬,真系咬到牙仔都攰攰地。烟三文鱼水牛芝士薄饼本身唔太好食三文鱼,不过呢度啲三文鱼好新鲜,味道鲜美,加埋个薄饼焗到啱啱好。西班牙炸油条最后系甜品,虽然已经饱到顶住,但食甜品系另一个胃吖,所以见到炸油条我地都双眼发光,啲炸油条配埋忌廉及生果,又唔会太甜,赞吖!
前菜是巴马风干火腿季节沙律、黑白芝麻虾多士、焦糖牛油鸡翼
火腿配上沙律菜,沙律菜都好新鲜,配埋火腿啱啱好。
秘制招牌香脆咸猪手
烟三文鱼水牛芝士薄饼