2024-01-10 35 浏览
天气冻左,最岩就喺屋企打边炉,暖笠笠又有好多嘢食,但有时又好懒唔想落街买𩠌,估唔到楼下嘅千之味提供外卖火锅,真系岩晒我呢啲懒人,足不出户都有火铜食$428二人餐好多野食,3人share都好足够,或者自己准备多少少牛肉4个人食都好抵玩,最重要系所有打边炉基本用具都有,酱料、边炉盘同汤勺👍🏻汤底有三个选择,我地简左酱油汤底🌟#安格斯牛肉(6片)+#特选美国肥牛(6片)雪花睇落好纹理分明,同埋都算肥瘦适中,厚度都合理,煮熟后牛香味都几浓郁,有惊喜,估唔到专做寿司店但都有靓牛食!🌟#粟米(4件)+#莴笋(6件)加埋落个汤底令汤底会清甜一啲😋🌟#野菜拼盘(1份)啱晒我呢啲打边炉都钟意食得健康既人,有两款蔬菜,仲有杂菇🌟#黄金炸鱼皮+#响铃(1份)邪恶又好味既小食,打边炉必备🌟#特级墨鱼滑+#特级虾仁滑(1份)两款都好高质,真系食到啖啖虾肉同墨鱼,口感相当爽滑,食得出好足料,相当唔错👍🏻🌟火锅必备嘅#丸类特级花枝丸、日本蟹柳、鱼皮饺、日本芝士竹轮卷、蜂巢豆腐、厨师肠,6款各2件🌟#手打鸟冬(2个)有两大饼,两个人食其实几多,乌冬口感烟韧几好味

汤底有三个选择,我地简左酱油汤底

🌟#安格斯牛肉(6片)+#特选美国肥牛(6片)

🌟#粟米(4件)+#莴笋(6件)
加埋落个汤底令汤底会清甜一啲😋

🌟#野菜拼盘(1份)
啱晒我呢啲打边炉都钟意食得健康既人,有两款蔬菜,仲有杂菇

🌟#黄金炸鱼皮+#响铃(1份)
邪恶又好味既小食,打边炉必备

🌟#特级墨鱼滑+#特级虾仁滑(1份)

🌟火锅必备嘅#丸类

🌟#手打鸟冬(2个)
有两大饼,两个人食其实几多,乌冬口感烟韧几好味
  • 外卖火锅