2021-10-14 314 浏览
民泰街不嬲有好多特色食店,喺呢头食完lunch后甜牙齿瘾发作,刚好见到呢间充满日本京都风嘅甜品店,心思思就入去食甜品和饮蕨饼茶粉红佳人/Pink Lady ~ Strawberry Warabimochi Tea HK$39(M)>呢杯饮品颜色红红哋打卡一流!味道甜蜜蜜带啲酸,配料好多,喺草莓牛奶面头舖满Oreo碎、新鲜冷冻士多啤梨粒+杂莓酱,里面有红莓果,QQ的小蕨饼仲有两支草莓Pocky,饮完好饱好满足抹茶蕨饼/Matcha Warabimochi HK$26>抹茶蕨饼口感好可爱,非常软绵绵烟韧好好食,沾满抹茶粉系面,几香正呀糯米烤团子/Grilled Dango ~ Mitarashi Dango HK$22 >用酱油烤的糯米团子Q弹得嚟带少少软身几好头,完全满足晒我呢个烟韧控;酱油调味啱啱好,甜中带少少咸,几好味

抹茶蕨饼/Matcha Warabimochi HK$26

粉红佳人
Pink Lady/Matcha Warabimochi/Grilled Dango
粉红佳人