2023-03-16 52 浏览
前菜:鹅肝多士配红酒同杂梅汁,中和鹅肝嘅油腻感,清酒炙烧吞拿鱼再加芝麻酱,清新开胃,吞拿鱼好厚切仲要冇啲呕心嘅血腥味,非常好汤:浓郁同creamy主菜:烤西班牙猪鞍,但系唔系猪鞍嘅最高境界,未够软熟同juicy意粉非常赞,蟹肉唔系一丝丝而系一束束大大旧!牛油果同忌廉呢个组合实在系 heavy,所以有旧柠檬比我哋自己加,成件事啱番晒,再加上三文鱼子,带出成碟意粉嘅咸鲜味,意粉够弹口追加甜品:Tiramisu 整得好有个性,打咭-able!但如果追求传统正宗嘅话就满足唔到您啦BACCHUSLazy Choice: Starter + Main + Soup/Dessert $358 ppStarter: 1) Foie Gras Toast 2) Seasame Sake Seared TunaSoup: Bacchus SoupMain: 1) Grilled Slow Cook Spanish Iberico Pork 2) Fresh Crab Meat Avocado Cream Fettuccine+ Dessert: House-made Tiramisu $118+ Drin

汤:浓郁同creamy

BACCHUS

Soup: Bacchus Soup

+ Drinks: 1) The White Garden $68 2) Burning Passion $78

📍铜锣湾