2018-10-08 306 浏览
今日同男朋友食午餐,话就话午餐,但成四点半先食🤣。本身男朋友话食华星,不过要等一阵先有位,所以就行过隔篱食新记。而加好多茶餐厅都系用胶杯装冻饮,而佢地就用不锈钢杯,令野饮饮落特别冻。男朋友嗌左个特餐-豉油汁烟鸭胸肠仔太阳蛋饭。我试左一旧烟鸭胸,有少少咸得济,可能系本身已经够味再加埋豉油就多左😵。我就嗌左个芝士面配鸡翼太阳蛋。对上一次食茶记既芝士面已经好几年前,个次食既系白色个种芝士汁。所以呢碗面一黎到个阵我都吓左一吓🤣,一黎系我无见过黄色既芝士捞面,二黎系因为佢既芝士份量真系好多呀!多到足够每一啖都有满满既芝士汁😋!因为佢份量都唔少,加埋芝士会腻,所以食完真系大满足🤣。

冻奶茶,冻柠茶

豉油汁烟鸭胸肠仔太阳蛋饭