2023-04-20
铜锣湾呢间居酒屋已经开业好多年,极具人气,相信食物质素有一定保证,以木系系做装修主题,有去咗日本嘅感觉我哋见到二人Special set 做紧八五折,套餐价钱$1488,已经包括沙律🥗,小食,刺身,主食,海鲜,乌冬,甜品🍮,CP值相当高,一于试吓✨鲜菜沙律有青瓜,红萝卜条,椰菜,先清清你嘅味蕾,✨蟹肉芝麻冻菠菜蟹肉好多好鲜甜,波菜冻食特别爽脆,作为前菜非常开胃✨鳕鱼干系高级版嘅鱿鱼丝,鳕鱼干入口香脆,簿簿一条,连埋蛋黄酱更加惹味✨爱知县白象拔蚌刺身厨师刀工非常厉害,切到簿簿一片,非常新鲜,所以超鲜甜爽脆✨味噌烧龙虾🦞龙虾超大只,非常鲜甜,肉质好爽口弹牙,虾头仲有非常多虾膏,简直系成只虾嘅灵魂,面头加上日本味噌,估唔到出奇咁夹✨手造豆腐外层烧到非常香脆,加上日本酱油一齐食更加惹味✨自家制月见免治鸡肉棒鸡肉非常嫩滑,配合埋橙黄色嘅蛋黄,十分Juicy,都系其中一个必食推介✨芦笋猪肉卷呢个简直系我嘅最爱,芦笋配猪肉口感原来系咁清新,芦笋烧完仲可以保持翠绿爽口✨纽西兰活蛏子蛏子好新鲜,洗得好干净,一啲沙都无,配埋特制嘅酱汁好惹味✨味噌帆立贝大大粒,厚实且呈圆,裙边爽甜,味噌可以带出帆立贝嘅鲜甜
✨鲜菜沙律
有青瓜,红萝卜条,椰菜,先清清你嘅味蕾,
✨蟹肉芝麻冻菠菜
蟹肉好多好鲜甜,波菜冻食特别爽脆,作为前菜非常开胃
✨鳕鱼干
✨爱知县白象拔蚌刺身
厨师刀工非常厉害,切到簿簿一片,非常新鲜,所以超鲜甜爽脆
✨味噌烧龙虾🦞
✨手造豆腐
外层烧到非常香脆,加上日本酱油一齐食更加惹味
✨自家制月见免治鸡肉棒
✨芦笋猪肉卷
✨纽西兰活蛏子
蛏子好新鲜,洗得好干净,一啲沙都无,配埋特制嘅酱汁好惹味
✨味噌帆立贝
大大粒,厚实且呈圆,裙边爽甜,味噌可以带出帆立贝嘅鲜甜味
✨加拿大海胆伴冷稻庭乌冬
海胆非常饱满,入口充满鲜味,乌冬烟烟韧韧,爽口弹牙,仲有只鹌鹑蛋,加冷面汁捞埋一齐食,冰凉感觉超爽
✨馨和手工啤酒🍻$72
职员介绍,麦味好浓,更可品尝到啤酒花的香气
✨乳酸味汽水$54
唔会太甜,好解渴
✨窝夫
中间雪糕超重奶味,作为甜品🍮,依餐实在太完美