2018-04-11 178 浏览
周末同男友岀没,有点挂住系日本食拉面既时光,梗系醒起我的排行榜首,武士拉面!上次食完已经好挂住了.店舖位置只有十个左右,周末两点去到都仲有位,等五分钟左右都有位,十足日本d拉面店咁对住个厨房食,我觉得都几warm,老板都会好细心咁对待每位客人.枱面上有黑椒,香辣油,芝麻,同特制鱼油,可以一试!都几香,但唔爱鱼鲜味既人就可以试少少再自行决定枱面上有齐餐具同绿茶.九州地狱  (辛辣地狱汤底)汤底浓郁,会想饮晒个汤,我简左粗面,大概中辣吧,所以大部分食辣既人都应该会食到的面质弹性控制得几好,弹牙既,好有系日本食既感觉.足利将军拉面  (黑蒜油猪骨汤底)本身就喜爱黑蒜油既香味,口味又偏浓,真系啱晒我,老板话正宗既黑蒜油汤底系有小小甘甘地,店舖都系用真正同新鲜既黑蒜油 好欣赏个汤底,同埋d叉烧食真系好match,仲有只蛋!食得岀小店用了很多心机炮制依碗拉面.溏心蛋要加十蚊,但值得加既!蛋味岀,食拉面真系应该要有蛋先完满.拉面叉烧肥瘦分布得好平衡,咬开又唔会散开,算系我系香港食过比较满意既拉面叉烧.餐单如下,好细心有日文餐单呢!.食定老板都好细心咁问满唔满意个拉面,同客人会有交流,服务不错,会继续
上次食完已经好挂住了

枱面上有齐餐具同绿茶

九州地狱  (辛辣地狱汤底)
面质弹性控制得几好,弹牙既,好有系日本食既感觉

溏心蛋
要加十蚊,但值得加既!蛋味岀,食拉面真系应该要有蛋先完满

拉面叉烧
叉烧

餐单如下,好细心有日文餐单呢!

食定老板都好细心咁问满唔满意个拉面,同客人会有交流,服务不错,会继续光顾
2018-04-07
叉烧