2022-02-03
#太子 #深水埗 #十常八九 𠮶日约咗几个fd,竟然我最早到,然后又竟然等等下又有位,后尾听佢地讲先知好难等到位,真系好彩✌ 虽然门口个feel同周围环境有啲格格不入,但系由一见到门口就有满满嘅治愈感,简约日系风,入面只有几张枱,仲有两张系tatami,需要除鞋入座,坐底咗就觉得好relax ❤我地叫咗#十常吐司 $72虽然佢叫吐司,不过系甜架,仲有就系好香蛋味,好滑😋#蜜瓜卷蛋 $68好好好好味,cream系轻身得黎又唔太甜,又有蜜瓜味,好正😍#波波青提慕司蛋糕 $58就相对下失色咗少少,无咩亮点,不过都好味😉#caramellatte $45有分层,好靓,味道少少酸🤤sorry,唔太识评咖啡😜地址: 深水埗黄竹街2号地舖留意返,cafe系系太子地铁站同深水埗地铁站中间,如果要去嘅朋友,要睇定地图,或者搭巴士过去附近,再行过去喇味道: 9/10味精: 0/10价钱: 8/10环境: 9/10服务: 9/10#vinainpe #vinainssp #vinafood #cafe #hkcafe #太子黄店 #深水埗黄店 #太子美食 #深水埗黄店 #sapsantoast #rollc
我地叫咗#十常吐司 $72
虽然佢叫吐司,不过系甜架,仲有就系好香蛋味,好滑😋
#蜜瓜卷蛋 $68
#波波青提慕司蛋糕 $58
就相对下失色咗少少,无咩亮点,不过都好味😉
#caramellatte $45
有分层,好靓,味道少少酸🤤sorry,唔太识评咖啡😜
地址: 深水埗黄竹街2号地舖
味道: 9/10
味精: 0/10
价钱: 8/10
环境: 9/10
服务: 9/10
#vinainpe #vinainssp #vinafood #cafe #hkcafe #太子黄店 #深水埗黄店 #太子美食 #深水埗黄店 #sapsantoast #rollcake #whitegrapeyogurtmoussecake #焦糖拿铁 #foodporn #foodie #hkfoodie #f4follow #f4f #likesforlike #l4l #l4like