2023-05-28
今日带小朋友嚟呢度沙滩玩,近近地屋企,玩到肚饿就揾嘢食,同佢上一层商场洗手间嚟做简单清洁𠮶阵,见隔离呢一间餐厅环境阔落,望落又有渡假气息,上网睇openrice评价都好唔错就入去试下。呢度仲有儿童餐啱晒佢口味,我同屋企人就拣咗个parma pizza一齐食因为见到网上都好多人介绍佢哋嘅pizza,另外就加咗个梳打水同埋啤梨汽酒。呢个啤利气酒都几好饮,唔会太甜饮落都几清新。儿童餐好快就准备好,有炸薯条,鸡翼,卡邦尼意粉,仲有啫喱仲有一个果汁。小朋友话个意粉好好食,我同爸爸试咗之后确实真系同西餐煮比大人食嘅意粉一样咁好味!鸡翼同薯条嘅份量都唔少,饱满嘅薯条同埋香脆嘅鸡翼,小朋友静静地叹美食就系我同爸爸休闲嘅时间!我哋嘅大pizza转头都准备好,一拎上嚟见到都觉得好正宗意式style又好香,而且真系材料份量十足(parma ham同蘑菇都好多)。平时我哋食pizza都好怕食𠮶边但系呢度嘅pizza啲边外面烤得少少香脆反而入面系软软烟韧,热辣辣食好好味!而且佢个pizza食完唔会好似美式𠮶种感觉口渴,简单鲜茄酱,所以好推介!呢度环境轻松听住轻快嘅音乐,真系好有渡假气息,好羡慕住喺呢度嘅居民呀!
呢个啤利气酒都几好饮,唔会太甜饮落都几清新。