2020-11-01 172 浏览
因为疫情关系,我都好耐无出街食饭....日日都想麻辣火锅,屋企又食唔到。今日终于忍唔住要去食。今日嚟呢间渝味晓宇绝对系有原来,因为锅底系用牛油做所以特别香,辣椒同花椒嘅味道溶化晒喺牛油入面,比平时食嘅汤底更加浓厚入到去咩都未叫,个楼面姐姐攞咗碗红枣雪耳糖水过嚟,原来碗糖水系用嚟保护个胃,怕一阵食得太辣会伤胃。所以打之前最好饮咗去先。(老板好细心)爽口鸭血鸭血做得好滑同好爽,夹埋个牛油麻辣汤一齐食,味道一流。冰镇鲍鱼鲍鱼已经系成半熟状态,所以肉同壳已经分开咗,食嘅时候就方便好多,唔洗落手去拆肉。疫情下食得更加安心。黑豚腩肉一层层又香又爽嘅脂肪,再夹一层层嘅豚肉,食落有唔同嘅层次,食落好满足安格斯肥牛每一块都起晒雪花咁,脂肪同肉嘅嘅比例啱啱好,成落完全无渣,加埋麻辣嘅作用,味道仲正。呢个汤底真系唔只系香咁简单,食到尾嘅时候个嘴都食到红晒,系够辣嘅!食辣得嘅朋友值得一试!

爽口鸭血
鸭血做得好滑同好爽,夹埋个牛油麻辣汤一齐食,味道一流。

冰镇鲍鱼

黑豚腩肉