2022-12-08 54 浏览
星期五放学同左2个小朋友出去旺角行街,经过见到Almond Dessert 杏甜品,见有啲口干,冬天又天气干燥,食糖水润下就岩!我点左3样甜品:1(招牌 杏汁波波爽冰木莲冻(加左$5 转双拼口味爽冰,芒果 拼 榴櫣)2)杏仁茶炖蛋白3)龙眼小丸子杏仁茶吸吸我食招牌 杏汁波波爽冰木莲冻,送到上黎吓左一跳,「超级大碗」!其实2个人食,都绝对足够!有我最爱既4色小芋圆、4球双拼爽冰,芒果同榴櫣味都好浓郁,食得出好足料去做!仲有养颜杏仁茶做底~最惊喜系「青钻」呢种材料,第一次食,哥哥形容口感系「有啲野好似爆炸咁弹出黎」,我觉得食落好似里面包左粒「薏米」咁!烟烟韧韧,外面包住透明既,真系好似爆珠爆开果种感觉! 职员哥哥话,「青钻」好高纤维,好饱肚,keep fit 食就岩,加上份量咁大,当一份正餐食都纯对够饱!哥哥叫左杯「龙眼小丸子杏仁茶吸」,估唔到龙眼 配 杏仁茶又几夹,好清新既感觉!一样有青钻,同小丸子,又系好饱肚啊~二宝就叫左另一招牌「杏仁茶炖蛋白」!杏仁茶热食比冻既更香浓更滑,食得出真系杏仁磨出黎,唔系用粉开果种,而系低糖,俾小朋友食我都好放心!呢餐糖水,不论味道,份量,都好满足!店员都

我点左3样甜品

2)杏仁茶炖蛋白
3)龙眼小丸子杏仁茶吸吸

二宝就叫左另一招牌「杏仁茶炖蛋白」!

呢餐糖水,不论味道,份量,都好满足!
店员都好细心,见我凑住2个小朋友,都好细心特别照顾!呢一点真系好贴心
杏汁波波爽冰木莲冻
龙眼小丸子杏仁茶吸吸