2014-09-20
openrice见到几多好评, 我又钟意食蕃茄, 加上未食过以为系新餐厅, 放工后决定去试试但朋友同我讲间餐厅已经开咗好耐 -_- (佢食咗好多次 lol, 咁我又真系好少行教育路依边既)朋友点咗蕃茄浓汤面 (自选配料)个汤底好浓蕃茄味, 食到冇味精 (食食下先记得影相 xp)我就好肚饭叫咗蕃茄芝士焗猪排饭严格黎讲, 系焗猪肉饭, 因为唔系整块猪排上芝士都落咗好多足料, 酱既份量啱啱好够捞饭但又未至于好湿, 调味比较重黑椒味所以好香同辣辣地, 可以同蕃茄既甜味平衡番面同饭既份量都好大, 食到饱饱 我地仲有一人一杯泡沫柠茶, 特别既系佢柞咗d柠檬落d茶到, 所以系唔洗自己笃柠檬既惟一挑剔既系枱同櫈都好细, 肥d都惊过唔到, 惊整到隔离枱, 但香港租金贵冇办法, 侍应姐姐收碟都收得密唔惊摆唔落野食总括黎讲, 份量大又抵食, 见到隔离枱叫咗二人套餐 (有前菜, 两个自选焗饭/汤面, 甜品, 2杯野饮), 真系好多, 3个普通胃口既女仔都够食, 下次可以encore
朋友点咗蕃茄浓汤面 (自选配料)
个汤底好浓蕃茄味, 食到冇味精 (食食下先记得影相 xp)
我就好肚饭叫咗蕃茄芝士焗猪排饭
严格黎讲, 系焗猪肉饭, 因为唔系整块猪排上
面同饭既份量都好大, 食到饱饱