2019-02-02 136 浏览
之前喺尖沙咀试过逸翠轩点心店觉得都ok, 今次咁啱黎长沙湾揾朋友, 仲见佢有点心鸡煲火锅仲要系任饮任食两小时, 满足哂三个愿望⭐⭐⭐ 男人劲爱辣鸡煲, 佢不知几咁开心😂 上网睇返原来得呢间先有鸡煲食。。。原来逸翠轩系翠河集团, 店舖就喺翠河隔离, 我地可能时间尚早, 七点黎到唔算多人, 但慢慢一路食就越黎越多人喇, 座位都宽敞, 4人都俾6人座位我地, 唔怕枱面唔够位。等咗一阵就有点心先上枱, 一人一笼点心。🔸烧卖🔸菜苖饺🔸粉果🔸高质点心👍👍👍仲好大粒, 我自己就钟意菜苖饺同烧卖, 皮薄馅靓, 真系要推介下⭐🔸鸡煲🔸份量同材料十足, 味道都几辣架, 如果唔食得辣最好落单时提一提店员要咩辣度。 朋友们就系钟意够辣够刺激, 鸡件都好味够嫩, 就算系干葱同洋葱都好味👍 食到咁上下就可以叫店员加汤打边边。🔸火锅🔸一开始已经会有一大盘火锅拼盘, 有牛肉, 豚肉, 墨鱼丸, 鱼蛋, 牛丸, 冬菇, 海鲜有虾, 青口, 鲩鱼片, 鳝片。 食哂仲可以再某特定食材再补给, 但我地觉得本身份量已经可以食到劲饱了, 都无再加野食😂想赞既系鲩鱼片同鳝片系劲大片厚切, 差唔多成只手掌咁大, 食鱼爱好者表示好惊喜

等咗一阵就有点心先上枱, 一人一笼点心。
🔸烧卖🔸菜苖饺🔸粉果🔸

🔸鸡煲🔸

🔸火锅🔸

想赞既系鲩鱼片同鳝片系劲大片厚切, 差唔多成只手掌咁大, 食鱼爱好者表示好惊喜同满足💕

任饮饮品有汽水, 指定啤酒, 柠檬茶, 椰汁珍珠露, 鸡煲火锅同汽水简直系绝配😁

价钱系$168一位(另酱油$10),
免加一埋数每位$178

可以满足咁多个愿望, 呢个价钱呢个份量十分抵👍 性价比高