2020-05-27
呢排系咁落雨冇咁热,就好想打边炉,于是约咗个朋友去“独。火锅撚”,一入到去虽然地方娇小玲珑,配套可以用一应俱全嚟形容,无论餐厅嘅环境整齐干净,装修,亲切同快速既服务态度,最紧要系一人一锅,合乎而家抗疫嘅卫生👍👍首先叫左个“兰。极品安格斯肥牛配滑鸡手工饺子锅”汤底台式古早沙嗲麻辣锅 ,十一样不同成分制成嘅汤底,浓沃沙嗲香,有淡淡嘅麻辣香,非常适合想食辣又食唔到太辣嘅我安格斯牛肉新鲜重牛味,脂肪比例均匀,放落汤底5秒就食得,有种入口即溶嘅感觉,而滑鸡非常之嫩滑有鸡味,唔似一般雪藏货,另外仲有即整即食既手工饺子非常新鲜,再配合埋多种蔬菜菇类豆腐,令肉类同蔬菜比例平均,啱晒我一个人嘅食量,非常满足
朋友就叫咗个“菊。极品安格斯肥牛海鲜锅” 汤底拣咗滋补老火汤锅, 用咗十种老火汤料加一只海底椰煲螺头鸡制成,汤底清甜滋润又唔燥热,啱晒我个女性朋友胃口,安格斯牛保持水准不在话下值得一提既系海鲜,有清甜爽口嘅脆鲩鱼片鲜味十足广岛生蚝,原只生猛大海虾同鱿鱼,蔬菜海鲜款式种类多,仲加咗鲜鸡子同即炸响铃卷铃令人有一种食极唔完嘅满足感!杞子龙眼菊花蜜,清甜解热👍👍
值得一提既系海鲜,有清甜爽口嘅脆鲩鱼片
杞子龙眼菊花蜜,清甜解热👍👍