2021-01-23
今次去咗红磡嘅寿司郎,红磡分店早上10:30就开,刚开门个段时间都无咩人,可以即刻入座入座后限时食一小时!-今次都食左唔少野,依加去唔到日本都可以满足下食寿司既欲望-寿司方面:拖罗 - 鲜甜有鱼味 唔错海胆 - 新鲜 质感creamy 都几甜双味带子 - 带子质感唔错 但调味料盖过带子本身既鲜味带子 - 味道ok 但太薄了赤虾 - 爽口弹牙而且又鲜甜!超好味!但后来encore左个炙烧赤虾,有块柠檬系面个只就就太咸了寿喜烧牛排 - 牛肉烧得好味 似食紧牛肉饭松叶蟹脚 - 蟹肉好鲜甜 好好食飞鱼籽 - 同平时食开既差唔多,口感好爽脆珍宝鱿鱼天妇罗 - 炸得好薄身 鱿鱼啖啖肉 非常好味炙烧罗勒熟虾 - 好重香料味 熟虾无咩味芥末八爪鱼军舰 - 芥末味刚好 八爪鱼鱼爽口腐皮寿司 - 酸酸甜甜好开胃 特大虾虾卷物 - 真系好大只虾呀 但味道一般熟食方面:鸡软骨 - 大大粒好爽口 调味都几好 可以自己加啲七味粉上去更惹味天妇罗拼盘 - 炸得好薄 唔油腻 除左个冬菇系无味有啲难食之外,其余都几好牛肉乌冬 - 牛肉味道似某连锁餐厅既牛肉,乌冬都弹牙,唔够饱可以叫嚟食松叶蟹茶碗蒸 - 咁多样食物入面我
今次都食左唔少野,依加去唔到日本都可以满足下食寿司既欲望
寿司方面:
拖罗 - 鲜甜有鱼味 唔错
海胆 - 新鲜 质感creamy 都几甜
双味带子 - 带子质感唔错 但调味料盖过带子本身既鲜味
带子 - 味道ok 但太薄了
寿喜烧牛排 - 牛肉烧得好味 似食紧牛肉饭
松叶蟹脚 - 蟹肉好鲜甜 好好食
飞鱼籽 - 同平时食开既差唔多,口感好爽脆
珍宝鱿鱼天妇罗 - 炸得好薄身 鱿鱼啖啖肉 非常好味
炙烧罗勒熟虾 - 好重香料味 熟虾无咩味
芥末八爪鱼军舰 - 芥末味刚好 八爪鱼鱼爽口
腐皮寿司 - 酸酸甜甜好开胃
特大虾虾卷物 - 真系好大只虾呀 但味道一般
熟食方面:
松叶蟹茶碗蒸 - 咁多样食物入面我最爱呢个蛋好滑,高汤调味刚好,入面仲有一只蟹钳、帆立贝、白果同肉碎,非常好味
甜品方面试左佢个卡达拉娜,系似雪冻左既吉士,面头有块脆脆既焦糖,同朋友一齐share都唔错架