2019-04-09
位于元朗嘅伦哥私房菜,相信住元朗嘅人一定会识,亦有唔少人慕名而来!早两日约咗出边嘅朋友去咗呢度食嘢,食完已经要计划下几时再食🙂我哋一坐低就即刻有人的招呼,问我地鸡煲要咩辣,好快就有一盘热腾腾嘅鸡煲送咗过嚟,啲店员仲会不断提醒几时要翻一翻啲鸡,同埋几时食得!系等啲鸡熟嘅期间,店员就攞咗一盘好新鲜嘅刺身俾我哋食先,有大虾 三文鱼 带子,全部都好鲜甜。食完刺身,啲鸡食得嘅时候,又放左一个煎pan同一碟嘢黎,原来系鲍鱼 花胶 蒜蓉圣子,啲花胶煮得够软,一啜落口𠮶下成日都系汁,好正!啲圣子上面铺满左蒜蓉,将啲蒜蓉连埋只圣子放晒入口,虽然成日蒜味但超出色食完上面讲嘅嘢,唔好以为就咁完左,随即店员就会问你使唔使加多次鸡或者转火锅,我哋拣咗一个牛奶猪骨锅但走左牛奶然后店员就连埋日本海鲜、一盘顶级肥牛送左上黎,部份海鲜同埋呢种肥牛,之后加就要额外加钱,唔想加钱就要珍惜每一嚿喇!另外一提,仲有好多唔同嘅美味配料可以落单,我本人就钟意食呢度嘅墨鱼滑、鱼皮、响铃!最后想提提大家,呢度嘅嘢食真系食极都有,同埋嘢饮又系任饮,要去食嘅话要留返一个空空嘅肚去!