2021-07-29
朋友介绍呢间烧烤好食,咁梗系要嚟试下啦。一入到嚟,宽敞座位,唔会太迫,空间感唔错。出去兜个圈先, 烧烤嘅食物种类好多。 有海鲜包括圣子,花甲,扇贝等。其他肉类有肠仔,鸡翼,串烧等。仲有蔬菜,杂菌,粟米。花多眼乱,只行一圈就知战斗力有限,食唔晒咁多,唯有拣啲重点主攻啦。当中嘅重点当然系虾啦。记住拎个桶出去,加啲冰,喺水缸度自己夹虾,钟意食几多就夹几多,只只虾都好大只,新鲜生猛。呢度仲送咗一盘限定海鲜,有鲍鱼扇贝, 大大只嘅, 好好食呀。如果可以安哥就好啦。第一次唔识烧虾唔紧要,待应行过会教我地点样将只虾剪开,烧到几多要反转,大概点样系熟。服务好好有心。 我地啲虾又大只又爽口,啖啖肉 ,食唔停口,我哋应该添咗三四桶呀。 出面仲有啲酱料好似蒜蓉,酱汁,可以自己调配,点虾食一流。出面夹嘅海鲜,我至爱花甲,粒粒都好饱满,清甜,正。出面仲有少少熟食同埋甜品可以自取,包括凤爪同炸物,但我至爱泰国虾片,脆卜卜。等待烧熟食物嘅同时,虾片系一流间场零食 。喺另一边两个大雪柜,系粒粒雪糕黎㗎,出面比较少见, 就算几饱都一定要试一两粒呀。顺带一提,呢度有鱼生刺身任食,但可惜肚皮位置有限, 好多嘢都未试够已经饱
一入到嚟,宽敞座位,唔会太迫,空间感唔错。
出面夹嘅海鲜,我至爱花甲,粒粒都好饱满,清甜,正。
顺带一提,呢度有鱼生刺身任食,但可惜肚皮位置有限, 好多嘢都未试够已经饱到捧住个肚啦,唯有 留待下次再战。