啱哂啦!今次我去叹咗一家餐厅嘅家常小炒,真系正到不得咗!🤤 餐单上头盘就直头系滋味满分,啲饺子啖啖肉馅,鲜嫩得滞,加上啲酱汁,一啖落去,皮薄馅多,啲饺子嘅味道正到飞起!转个头,个椒盐豆腐真系外脆内软,简直系口感上嘅完美演绎。摸个啖豆腐入口,添上啲香香脆脆嘅椒盐,随即哂口都系香味🥢。至于啲班兰炒饭呢,就真系令我回味无穷。班兰嘅清香夹带咗普通炒饭少有嘅特色,每粒饭都弹牙得来饱满嘅热气,炒得金黄又有层次,真系食到我心都暖!叉烧噏,我都唔通常会咁捧场,但系今次真系唔得唔赞,肉质嫩滑,啲叉烧甜而不腻,入口即化,啱正一流!我话你知,呢个食评都系真心话,绝冇浮夸。哩家餐厅,恰恰好满足到我肚皮又窝心,下次仲想再去转转,希望大家都可以试吓!👍💛