2021-08-21 997 浏览
2021年8月14日 星期六呢排突然间好想食烧肉,所以今晚就同老婆去咗铜锣湾呢一间餐厅,因为见到好似做紧烧肉推广餐厅做紧嘅推广就系呢两个分别系月炙月见和牛套餐同热炙月见和牛套餐,除咗有和牛食之外,仲有其他牛嘅部位可以品尝,加上我哋有选择困难症,唔想慢慢拣食乜嘢,所以就直接叫咗热炙和牛套餐一点完餐之后,店员就喺炉边放上芝士同泡菜蛋,等佢哋慢慢烧熟,芝士烧熟之后溶溶地,仲可以拉丝添之后一大堆前菜同配菜就黎到,有腌萝卜、泡菜、芽菜等等,十分丰富之余,食完都几开胃,至于沙律就好新鲜,菜好爽脆又多水分饮品方面,我点左原熟白桃沙冰,足足见到半个桃系饮品上面,劲夸张,饮落去每一啖都有浓郁嘅桃味,而且够晒冰冻另外原来惠顾任何晚市套餐,都会送呢个芝士熔岩泡菜紫菜包饭,饭卷上面有劲多熔岩芝士,够晒咸香,里面仲有混入泡菜,所以一啲都唔单调,食完几旧已经饱饱地终于到主角出场,成个烧肉拼盘放满左牛唔同嘅部位同埋配菜,用左个牛型既盘装住,打卡一流左边有韩牛前胸肉同霜降牛小排,见得到油脂分布好平均,血水唔算太多,烧既时候好快就熟,几有咬口同调味足够最令我期待嘅系呢一块月见和牛肩肉扒,因为呢一个大小出面卖都一定最少要
2021年8月14日 星期六

最令我期待嘅系呢一块月见和牛肩肉扒,因为呢一个大小出面卖都一定最少要几百蚊,有埋认定证,感觉好高级咁

笑落去嘅时候差唔多占满晒成个炉,好快就已经全熟,食落去入口即化,充满油脂香味,牛肉味都好浓郁,满足嘅感觉不自然地表露喺面上

虽然埋单每人大约$500左右,不过食得好满足,返到屋企都仲系觉得好饱
2021-08-14