2018-06-11
今日放工嘅时候路过呢间餐厅所在嘅大厦,咁啱有人派传单,觉得几吸引就行咗入去食紫心丸紫心丸好好食,甜味同个皮嘅厚度一样都系咁啱啱好,而且又有番薯嘅香味。赞🤩炸芝士炸芝士嘅味道就未必系人人都接受到,因为比一般食开嘅芝士有更加浓嘅发酵味同咸味,反而芝士香就少咗少少芝麻炸鸡翼芝麻炸鸡翼嘅味道唔错,同平时食开嘅日式炸鸡翼差唔多,甜甜地几好食鸡翼只鸡翼炸得啱啱好,个皮脆脆地,但系又唔会炸到好干,咬落有肉汁,几好食蒜蓉牛柳粒蒜蓉牛柳粒炒完出嚟之后有好香嘅蒜蓉味,但系啲牛又唔会硬,啱啱好,正雪糕佢有三只味嘅雪糕俾你拣,分别系哈密瓜味,乳酪味同埋扭纹雪糕。由于我唔食乳酪味亦都唔想食哈密瓜味,就拣咗扭纹雪糕。点知原来佢系两只未加埋🤦🏻但系食落又几好食。两只味加埋系出奇地和谐,加埋焦糖酱同埋一啲糖粒,完全系超级好食其他推介食物
紫心丸
炸芝士