2018-11-14 1665 浏览
男朋友之前已经系福村食过omakase,今次就系生日再带我黎食lunch set 🍱 一入到去侍应就带左我地去卡位,每个卡位都有挂帘,俾你可以同身边嘅人都有私隐咁倾计,所以个感觉已经好舒服。睇个menu嘅时候挣扎左好耐,因为好多种类都想食,所以我就叫左个三色丼餐。睇落去已经好正🤩 我简嘅三色丼包括:左- 鱼生饭 中- 油甘鱼饭 右- 鳗鱼饭鱼生当然好新鲜好好食,但尼个set 最特岀嘅系个鳗鱼饭呀❤️❤️❤️❤️烧汁嘅份量岩岩好,唔会令到成个饭水浸咁,鳗鱼亦烧得够时间,鱼皮就有焦香,鱼身够厚,啖啖肉🤤 下次要叫番个正常size嘅鳗鱼饭食先得😍男朋友叫嘅系刺身定食定食包括有味噌汤、蒸蛋、白饭同一小碗乌冬总共有5款刺身,全部都系厚切,口感十足,而且好新鲜👍 唔好以为咁嘅份量会唔够饱,因为刺身嘅油质都好丰富,所以就算系男士食都无问题。餐厅亦明白因为刺身嘅油腻感会食到饱饱滞滞,所以都有新鲜嘅海苔同紫苏叶🌱做伴碟,夹住刺身黎食,就可以食到另类嘅鲜味🤤以午市嘅价钱食到尼种质素系物有所値,不过我地两个都赞成下次应该叫一个刺身定食,再加一个正规鳗鱼饭,咁就可以满足晒两个愿望啦🎊

三色丼

睇落去已经好正🤩 我简嘅三色丼包括:
左- 鱼生饭 中- 油甘鱼饭 右- 鳗鱼饭

下次要叫番个正常size嘅鳗鱼饭食先得😍

刺身定食

男朋友叫嘅系刺身定食

定食包括有味噌汤、蒸蛋、白饭同一小碗乌冬

三色丼
刺身定食