2021-08-18
已经唔系第一次系呢到食啦,呢晚系星期五,有288、388、488、688四个放题价钱可以选择。之前食过388嘅,今次试488。呢到最好嘅好处系无限时间,可以慢慢食,虽然系咁话,但都系食咗两个钟头左右。以上嘅2人份刺身拼盘系叫488附送嘅。生蚝好新鲜,配合上面甜甜嘅啫喱(觉得有少少似桃胶),感觉几清新!海胆都唔错,唔腥,配合紫菜(冇影到)一齐食,非常之满足呀!鲍鱼感觉似系矶煮鲍鱼,口感弹牙入味。其他都唔错,带子鲜甜,大虾刺身都可以,但个人更偏好泰式生虾(唔记得咗影相,口感弹牙,个汁唔系好辣)。寿司方面,冇咩点叫,只系叫咗海胆、蟹膏同左口鱼寿司。呢到嘅海胆寿司都可以,寿司饭唔系好大,蟹膏同左口鱼寿司个人就觉得还可以,正正常常。甲壳烧个人觉得入面沙律酱太多,食多两啖就觉得有啲腻,个人觉得一份两人食,试下就可以。烧羊架都唔错,个人比较怕重羊臊味,但呢到烧嘅羊架唔太觉,调味就可以。肉质方面以放题黎算唔错,唔会话好韧。烧物方面,叫咗鸡软骨、一口牛同牛舌。牛舌调味唔错,但口感稍韧,不过以放题黎讲唔算差。一口牛冇咩特别记忆,鸡软骨串都推荐送酒时食,炸得唔错,唔会因为追求外脆而炸耐啲,而忽略冷却后会变硬
以上嘅2人份刺身拼盘系叫488附送嘅。
海胆都唔错,唔腥,配合紫菜(冇影到)一齐食,非常之满足呀!
鲍鱼感觉似系矶煮鲍鱼,口感弹牙入味。
烧物方面,叫咗鸡软骨、一口牛同牛舌。
牛舌调味唔错,但口感稍韧,不过以放题黎讲唔算差。一口牛冇咩特别记忆,鸡软骨串都推荐送酒时食,炸得唔错,唔会因为追求外脆而炸耐啲,而忽略冷却后会变硬得滞。
鸡泡鱼干!十分推荐!就咁食都好好食!不断追加咗几次。鱼干上嘅烧汁被烤出香咪,外层嘅薄薄脆香与内里松软嘅层层肉干,系口腔中咀嚼下,慢慢深透出一丝丝嘅香甜。真系愈食愈上引!配上清酒或白酒,绝对一流!
酒方面:有基本嘅红白酒、冷热清酒、啤酒、鸡尾酒等,仲有其他基本汽水饮品,但个人冇咩点留意。今次叫得少红肉,所以都只系叫咗白酒同冷热清酒。个人觉得杯白酒味道都算系偏甜嘅,用黎𩠌鲍鱼、海胆、生蚝、鸡泡鱼干都唔错,而清酒基本上百搭。
最后,甜品放面,之前有心太软可以叫,但今次就唔见有。甜品个人叫得唔多,叫咗焦糖炖蛋同Movenpick雪糕。焦糖炖蛋都焦正常唔会中伏嘅一般甜品啦。雪糕有3种味,士多啤梨、朱古力同云呢拿。
总结黎讲,食物质数都唔错,地方环境就比较窄,一般身形嘅朋友仔就冇问题,但比较大只啲嘅朋友可能就有机会会觉得唔太方便啦。觉得人手唔系太够,叫野食有一次举咗分几钟先有人见到,但职员嘅服务系可以嘅,见到佢哋都真系忙嘅。上菜速度都好快,都冇漏单。