2021-07-31
忙里偷闲,可以有机会出去食下野。每次放工嘅时候都觉得好疲累,想揾一间餐厅可以轻松一下,去咗中环嘅foxglove , 最初以为呢度系酒吧,但系原来呢度系一间好特别饮鸡尾酒同埋食点心嘅地方。本人唔系经常去饮茶,因为唔系好钟意食中式嘅点心,但系呢度完全打破我嘅传统,我哋叫咗唔同嘅嘢食海胆虾饺,同埋脆卜卜肠粉。呢两个都真系好特别,出面好像从来传统茶楼未见过,上面有少少金箔,而且虾饺个皮好薄,最紧要嘅梗系海胆啦。初头以为只有一点点,但系原来每一粒虾饺上面都有个大大嘅海胆配上,正。肠粉,讲到明脆卜卜,入边真系有香脆可口嘅脆脆,食落去有点儿似刚炸起嘅炸两,但系相比下呢个一啲都唔油,仲要有有虾喺入边。食食吓因为唔系好够饱,所以我哋叫咗个安格斯牛肉包,净系个卖相已经好靓,枫叶造成嘅面包様子,咬落去入边嘅肉汁,流晒出嚟。呢一餐真系好满足。
呢一餐真系好满足。