2019-10-23
吃货组成员中有人生日,当然要出黎食饭庆祝,佢话不如试下屋企附近呢间酒店嘅自助晚餐,当然生日果个话事啦!主题系"大伙儿吃城中夜市自助餐",咁岩我地嘅目的嘅?! 望落价钱吸引,环境都几舒服,难怪主角提议呢度食自助餐指定"前菜"当然系各款海鲜冻盘,呢度有面包蟹,长蟹脚,青口,蚬,虾,翡翠螺蟹脚虽则唔算好多肉,但肉质几甜,可以任食,拎多几只都无问题; 而青口只只肥大,好有口感!刺身系回本之作,当然要食,种类属于大路之选: 三文鱼,吞拿鱼,八爪鱼,立鱼,虾多款精致寿司每款试几件,过下口瘾绝对合格有余观察场内大多数人士枱上都有杯红酒,原来红白酒都系任饮,美食配美酒,加分! 唔饮酒嘅当然有汽水果汁供应!热盘方面,烧味,原条清蒸鱼,天妇罗,即场串烧,蔬菜类等都有供应,满足各人食物喜好即蒸海鲜 : 蒜蓉粉丝蒸扇贝,热辣辣嘅海鲜,岩晒唔食得太多冻海鲜嘅人士突然听到有人响铃声,侍应会通知有特别食品推出,例如:巨型西班牙海鲜饭 : 真系好巨型,特式酱汁包围每颗饭粒,混入甜椒及洋葱粒,海鲜包括青口,虾,卖相好看之余亦都几好味!特长威灵顿牛柳 : 唔系好多地方有得食,新鲜焗好就拎出黎,酥皮香脆,牛柳肉质嫩滑,
多款精致寿司
每款试几件,过下口瘾绝对合格有余
突然听到有人响铃声,侍应会通知有特别食品推出,例如:
特长威灵顿牛柳 : 唔系好多地方有得食,新鲜焗好就拎出黎,酥皮香脆,牛柳肉质嫩滑,水准之作!
沙律吧方面,有多款食材选择,自制心爱嘅沙律话都无咁易
呢度有我喜欢嘅炖汤,系淮山螺头鸡汤,超级够热,足料汤水够鲜甜,忍唔住拎多一盅...哈哈...!
北京填鸭,师傅即场片皮,鸭肉唔肥,配埋青瓜甜酱用饱皮包住食,浅尝一件唔错!
烧牛肉当然走唔甩我五指山
肉质嫩滑又有肉汁,件羊扒都烧得甚有水准
甜品方面,有多款唔同口味嘅H牌雪糕,见到都心心眼,又系回本之作
仲可以配埋即叫即整嘅鸡蛋仔,自己甜品任你配,一冰一热,超好味
仲有其他精致蛋糕,如香浓朱古力蛋糕及拿破仑,松脆甜美
食完西式仲有台式㖞,就系台湾芋圆啦,多款配料任你加,加埋豆腐花,有QQ有滑口,多重口感!
大家系咁食下笑下,呢餐生日饭取得完满成功!