2014-01-14
爸爸一直系超级火㶽痴 夏天到冬天个个星期就约朋友打边炉饮啤酒 9龙区讲得出既火㶽平既贵既间间去晕晒 我同细佬成日话佢闷 因为一家人出街食饭又系火㶽首选 。之前听班同事讲过潮民正 牛丸点好食 其他地方食唔到,成日谂住一家人去试 不过就懒得带佢地过海 早两日的起心肝做过孝顺女 去大坑试下呢间火㶽店。订左六点半 入到去店面唔算大 多数人坐出面露天 所以里面坐得好舒服 有晒台布咁 店员到客人到好有礼貌 呀妈就好满意环境啦..点菜时 店员都有人介绍下我地食海鲜 不过我地成家都系食肉兽 所以简单叫左4只圣子皇 “超大只 就黎长过只碟啦 ..haha " 个staff叫我地滚两滚一'luck'壳就食 真系超鲜甜同爽口 非常衬个蕃茄汤底 !!最后每人再encore多一只!!火㶽痴老豆就好钟意碟玫瑰鸡翼 同埋出面未食过既牛丸 鱼旦 。不过我自己唔食牛既 就形容唔到牛丸有几正 佢地话既几juicy 不过鱼旦 墨丸的确好好味 =0= …仲有 !! 好多火㶽店对猪都好无要求 搞到我呢d唔食牛既人 打亲边炉系肉呢方面都好无引 ! 呢度既猪比出面贵多几十蚊碟 但真系好好食 好鲜味 唔系个d一阵雪柜味
火㶽痴老豆就好钟意碟玫瑰鸡翼 同埋出面未食过既牛丸 鱼旦 。不过我自己唔食牛既 就形容唔到牛丸有几正 佢地话既几juicy 不过鱼旦 墨丸的确好好味 =0= …仲有 !! 好多火㶽店对猪都好无要求 搞到我呢d唔食牛既人 打亲边炉系肉呢方面都好无引 ! 呢度既猪比出面贵多几十蚊碟 但真系好好食 好鲜味 唔系个d一阵雪柜味食到人反胃既超市猪肉片 (佢有两款 一款条另一款系片 都好食!)
同屋企人出街食饭最紧要佢地食得开心 揾到间老豆钟意食既火㶽特别开心 所以特登打下食评赞下 ♥ 老豆仲跟住铺头d英文旧歌唱俾呀妈听 。。。哈哈