2023-03-24 2961 浏览
同朋友去旺角行街,咁啱佢要去金鱼街买猫粮好自然我会想去Moko食晚餐,多餐厅之余又方便我地搭东铁返屋企今次想试吓未食过嘅日本料理店味啉鱼干: 去任何日式料理店我都必点嘅食物,呢间烧落去味道唔错 清酒煮花甲:牛油太多,清酒味俾啲牛油味盖过晒,但系啲花甲好肥美饱满,但系牛油味真系太重~~好似食紧牛油汁煮花甲咁日本汁煮鲍鱼:入味,但未够淋,可以再淋多少少,除咗鲍鱼,重有鲍鱼嘅内脏汁煮附上,未食前以为会好怪,但系其实口感好棉,味道好似猪膶咁日本黑豚吉列盛合定食:有黑豚肉、竹签鱼、带子、虾饼炸皮做得好好,好脆口,但系吉列带子个皮有啲厚定食有鱼生伴随,有吞拿鱼、帆立贝、鱼子海胆三文鱼斧饭:斧饭上菜嘅时候,需要焗多1分钟先开盖,店员话开盖嘅时候可以先倒一半酱汁,拌好后试味再决定倒埋之后嘅酱汁,食到最后,饭焦可以加茶落去做泡饭焦(但我唔太好饭焦,所以我一够钟就开盖,唔俾佢烧到出饭焦)海胆正常发挥,本身跟斧饭个汁唔够味,最后我要落少少豉油
同朋友去旺角行街,咁啱佢要去金鱼街买猫粮
今次想试吓未食过嘅日本料理店
巨锋梳打、乌龙茶

味啉鱼干

好似食紧牛油汁煮花甲咁
清酒煮花甲

日式汁煮鲍鱼

日本黑豚吉列盛合定食:有黑豚肉、竹签鱼、带子、虾饼
炸皮做得好好,好脆口,但系吉列带子个皮有啲厚
日本黑豚吉列盛合定食

定食有鱼生伴随,有吞拿鱼、帆立贝、鱼子

海胆正常发挥,本身跟斧饭个汁唔够味,最后我要落少少豉油
海胆三文鱼斧饭

日式汁煮鲍鱼