2024-03-11
平时喺街饮手摇饮品都会有种罪疚感,怕对身体做成负担又难忍口,肤浅嘅我拣手摇饮品味道排第一,外型排第二,加健康当然就系锦上添花呢!Mother Pearl 圆贝颠覆大众对手摇饮多糖又无营养嘅概念,一次过满足三个要求!作为全港首个唯一采用全自家制作食材嘅珍珠奶茶品牌,圆贝嘅茶饮严选健康养生天然食材,例如植物奶、超级食物手工珍珠、植物奶盖,用嘅甜味剂都系天然嘅,比一般加工精制糖更健康~如果你同我一样麻麻地清水、又觉得手摇饮品对健康有负担,就超适合嚟「圆贝」 能同时满足欲望、又能达到健康诉求,因为喺度会发掘到意想不到嘅健康配搭㗎🙆🏻♀️椰林树影用上小山园抹茶配椰子奶,味道清甜。加入菠萝渗出阵阵果香,充分发挥原材料嘅香气优势!抹茶嘅甘香夹埋椰子幽幽清香,交织出难以抗拒嘅滋味!最特别系使用罗汉果糖制作嘅啫喱,低卡又有得嚼嚼下。热情乌龙茶味醇香,甜度较低口味比较清新,水果(热情果|香水柠檬|西柚|菠萝)伴随著清爽嘅黄金乌龙茶以及清新嘅天然甜味,底部系丝丝充满质感又晶莹剔透嘅雪燕,属于清新而具果香风味嘅茶饮之选✨爆芝脆批作为一个知心嘅芝士控,又点可以错过佢哋嘅爆芝脆批~分别叫咗西西里菠菜素批及纽约辣芝
热情乌龙
茶味醇香,甜度较低口味比较清新,水果(热情果|香水柠檬|西柚|菠萝)伴随著清爽嘅黄金乌龙茶以及清新嘅天然甜味,底部系丝丝充满质感又晶莹剔透嘅雪燕,属于清新而具果香风味嘅茶饮之选✨ 爆芝脆批
作为一个知心嘅芝士控,又点可以错过佢哋嘅爆芝脆批~分别叫咗西西里菠菜素批及纽约辣芝士素批,内里馅料饱满,非常吸引~饺子型嘅素批呈半圆形,外皮焗至金黄色将芝士及馅料紧紧锁住!绿色嘅系西西里菠菜素批,酥脆之余保持到菠菜清新味道;橙色嘅系纽约辣芝士素批,浓浓香料气味蕴含其中,有西班牙莎莎嘅加持味道更佳,啱晒素食人士😉 红丝绒麻糬曲奇
深红色嘅曲奇有住红色天鹅绒般嘅质地,十分打卡able~曲奇口感软身,入面加咗夹心麻糬,麻糬饱满实带点烟韧,好味! (曲奇成份用上纯素牛油)