2016-07-29 338 浏览
星期六约左系铜锣湾工作既朋友食饭聚一聚,佢提议去食西餐,我当然话好啦,之后佢就带我去呢间餐厅食SET LUNCH,一去到门口见个环境好似好高级咁,心谂应该消费都几贵下,但一睇到个餐牌就令人满心一笑,$130左右就有个SET LUNCH. 而且重点系环境舒适,可以休闲地食个LUNCH Pacific Rock:体积较大, 口感有少许creamy,海水味较淡 ,肉质肥美,食落啖啖肉,好有满足感.Isabella:体积较细,海水味较重,食落口感滑溜溜,好鲜甜.西班牙黑毛猪火腿伴水牛芝士:火腿味道香咸中带有甘香,配埋淡味既水牛芝士和带少少甜既秘制酱汁,比平时食既味道层次更为不同.黑松露什菌忌廉汤:一上黎那股黑松露味道已经好香好吸引,睇得出用料十足,每一啖都食到到什菌幼粒,而且菌味好浓郁,配埋香脆既蒜蓉包,真系值回票价.时令海鲜:店员话每日都会准备唔同既新鲜既海鲜,今日系大虾&带子,大虾好大只,好爽口,带子微微煎香,好厚身,肉质嫩滑,白豆微硬,蔬菜煮到刚刚好,唔会太老.烧西班牙无骨黑豚扒配西梅汁:呢道系我最为欣赏既菜,份量十足,黑豚肉带少少脂肪,肉质鲜嫩,咬落好多肉汁,配埋西梅汁酸酸甜甜,更加开
烧西班牙无骨黑豚扒配西梅汁:呢道系我最为欣赏既菜,份量十足,黑豚肉带少少脂肪,肉质鲜嫩,咬落好多肉汁,配埋西梅汁酸酸甜甜,更加开胃,另可点少少玫瑰盐,增添咸香,令口感层次更为突出,绝对物有所值.
是日甜品:因为上菜时行开左,无留意叫咩名,食落似系果仁核桃饼,味道唔会太甜,好香果仁味,唔错.
餐饮咖啡&柠茶:咖啡好香浓,柠茶好香红茶味,清清地.