2021-06-05 240 浏览
同朋友庆祝生日,人大左,想静静地同朋友倾计食好野,同事介绍左呢间西餐厅🍴一行入来都有舒舒服服既感觉,有情调感~望出窗外街境,难得慢活一下☺️餐厅既细节位,蝴蝶结餐布,空气清新机,加分👍🏻叫左sharing meau for two $1388 🧏🏻‍♀️一碟碟上,享受一下😛Crab and lobster bisque啖啖虾蟹肉丝,汤身幼滑,但又做到唔会腥,味道好足,唔需要额外调味☺️Tuna steak 🐟前菜已经可以感受到餐厅既认真😍半熟吞拿鱼,新鲜好味😋,而且摆盘好靓~Oyster 大大只芝士焗蚝🦪,唔会腥,吾使调味,已经好够味😝Foie gras 鹅肝切到细细粒,口感细腻,加上温泉蛋汁,再加了点鲜甜味✨Seasonal clams 食到呢度,我地已经开始饱😹规配上呢个香茅柠檬汁🍋,有d似青咖喱?几得意~Whole lobster 大大只芝士龙虾🦞,肉质爽口弹牙,一大堆虾膏,而且加上邪恶既焗芝士,更加香口!45 days dry aged great omaha striplion 最期待既就系呢个,系门口位仲见住佢放哂一堆牛肉mark好哂日期甘风干,味道果然系吾同d!😍肉味浓,肉身有

一行入来都有舒舒服服既感觉,有
情调感~
望出窗外街境,难得慢活一下☺️
餐厅既细节位,蝴蝶结餐布,空气清新机,加分👍🏻

一碟碟上,享受一下😛

Crab and lobster bisque

Tuna steak 🐟
前菜已经可以感受到餐厅既认真😍
半熟吞拿鱼,新鲜好味😋,而且摆盘好靓~

Oyster
大大只芝士焗蚝🦪,唔会腥,吾使调味,已经好够味😝

Foie gras
鹅肝切到细细粒,口感细腻,加上温泉蛋汁,再加了点鲜甜味✨

Seasonal clams
食到呢度,我地已经开始饱😹
规配上呢个香茅柠檬汁🍋,有d似青咖喱?几得意~

Whole lobster

最期待既就系呢个,系门口位仲见住佢放哂一堆牛肉mark好哂日期甘风干,味道果然系吾同d!😍肉味浓,肉身有少少半生熟既感觉,表皮烧得香脆,连配菜既菜同菇都有种bbq既感觉,又香又惹味🤤

最后餐厅帮我系甜品写上生日祝福比我朋友🥰去到最后一道菜,都系好好味🥰心太软既黑朱古力唔会太甜,蛋糕软身,柠檬tart好Fresh 😆
呢个价钱份量服务同环境,都系值得一试同encore 😌