2017-04-26
出开去上水又系时候encore渔匠料理, 上一次你食咗去过shabu-shabu很不错,今次泥试下其他嘢先 首先同朋友仔一人一个生蚝开开胃先, 生蚝上面放咗三文鱼子, 口感爽脆,而且三文鱼子嘅咸鲜味更大提升不少生蚝嘅鲜味, 很好嘅一个配搭 这个精选寿司拼盘共15件, 都几多款式选择, 乜都有啲 ,而且每一件也很精致, 钟意食寿司嘅朋友呢一个都系个不错嘅选择。 有阵时如果一个人嚟食又唔知食乜 ,呢一个拼盘就真系乜都有晒啦。 食完寿司唔够喉,再点咗多一份刺身 , 食多转, 同朋友仔两个人食呢一个份量就啱晒啦。 当中中拖罗,油甘鱼 同埋三文鱼刺身 件件厚切 ,十分肥美。 牡丹虾同埋北海道帆立贝够晒q弹。 原来海胆加埋三文鱼鱼子放喺紫菜上面食 爽脆口感 ,感觉又系另一番滋味。 网烧西冷牛 经过 烧烤 散发著一点点焦香味, 烧嘅时候将啲肉汁锁喺里面,所以到我哋食𠮶阵 咬落好juicy 天妇罗软壳蟹 就咁睇都知道佢咋都非常酥脆, 虽然感觉好似有点热气,但不得不赞送酒真系一流。 这个是用日本萝卜 夹住块鹅肝上面再加咗个冬菇而制成记鹅肝夹饼, 甜甜的日本萝卜中和咗
出开去上水又系时候encore渔匠料理,
首先同朋友仔一人一个生蚝开开胃先,
当中中拖罗,油甘鱼 同埋三文鱼刺身 件件厚切 ,十分肥美。
牡丹虾同埋北海道帆立贝够晒q弹。
网烧西冷牛
天妇罗软壳蟹
这个是用日本萝卜 夹住块鹅肝上面再加咗个冬菇而制成记鹅肝夹饼, 甜甜的日本萝卜中和咗鹅肝肥腻嘅油腻感, 口感层次丰富
最后 最令人兴奋就系呢个北海道哈密瓜加 红豆云呢拿雪糕, 一整整半个 哈密瓜 畀你慢慢叹, 上面嘅红豆用 软淋淋 好好味呀。
呢个份量嘅甜品 绝对可以满足一众甜品控