2024-09-05 370 浏览
八木桥嘅环境非常舒适,一般都系日式风格设计,简朴优雅,令人感到放松。餐厅内装修精美,木质桌椅搭配柔和灯光,营造出温馨的氛围,适合与亲友聚餐。其实喺网上都睇到好多人推荐八木桥,作为一个未试过系唔会信其他人推荐既老饕,今日就决定叫埋朋友一齐嚟试一试佢呢间铺有四个套餐,分别系雪、云、霞、雨,每种套餐唔同价钱同肉类,依定仲做紧推广,霞set 买一送一,雨set 仲有半价优惠😆难得我朋友请客,当然系食最贵嘅雨餐啦!🍽️先嚟一个头盘韩风瓷壶酱油牛肋骨,鲍鱼,味淋鱼干,比目鱼西京烧,牛肋骨可以剪开慢慢烧,冇谂过味淋鱼干烧完会好似烧鱿鱼咁香,比目鱼鱼香滑嫩 🍖🍣和牛西冷超级大块,雪花纹平均,净系睇都流哂口水啦🤤🤤和牛拼盘摆得好靓,而且牛肉非常之高质,首先想推介一下呢一个A4黑毛和牛和尚头, 真心唔知呢一个系边一个部位,但系觉得好好食,佢嘅肉质特别嫩滑👍 而且入口嘅时候牛肉嘅味道都非常之丰富!🥩A4黑毛和牛后腰肉后腰肉嘅部分脂肪比较多,如果钟意油脂感比较重嘅话系值得无限翻点呢个部位😋A4黑毛和牛三角腩三角腩油脂分布平均入口即融,靓嘅牛肉系唔可以烧得太熟,如果唔系嘅话就嘥晒啦!! 🍖M5和牛嫩肩肉和牛嫩肩肉

A4黑毛和牛后腰肉

A4黑毛和牛三角腩

M5和牛嫩肩肉
和牛嫩肩肉肉质鲜嫩,满口醇香, 烧完之后,依然可以保持到佢嘅嫩滑! 🥩

M5和牛崩沙腩
崩沙腩真是口感极嫩,充满和牛的香味,绝对可以满足你的味蕾。 🍖

除左牛肉之外,呢度嘅海鲜选择种类都好多而且非常新鲜,好欣赏呢度嘅虾,虾肉有弹性而且仲有少量虾膏,烧完之后啲虾膏会更加香,唔使加盐都鲜味 🦐🌊