2010-08-28 5 浏览
今日要一个人食Lunch,放左工行行下,行左去和富道,本来想食胜利小厨,但最后都拣左新开o既壴碗面。入左去坐低,叫左个热门推介o既蝴蝶腩捞粗同巨峰梳打。侍应姐姐问我要唔要芝麻同葱花,我话要。等左10分钟,碗面终于到,一望见好似咁细碗,都惊唔饱。食落碗面D粗面比平时食果D粗好多,质感都几弹牙。我唔知呢间舖出名系佢地自家制沙茶酱,仲以为系辣酱。沙茶酱好惹味,点蝴蝶腩食特别好味。蝴蝶腩都唔"un",好软身。食食下见侍应姐姐向其他人客推介酒香溏心蛋,我又要左一只。上枱o既时候侍应姐姐同我讲将只蛋分开两边,要毕返d酒落个蛋黄度。等我食埋碗面先再食只蛋,一将只蛋分开两边,D蛋黄已经流晒出嚟。一食落口已经觉得只蛋好有蛋香,好快已经畀我解决左。食完D浓味嘢,再饮返个巨峰梳打,非常满足。

2010-08-28
  • 溏心蛋,