2021-10-23
平时食开铜锣湾𠮶间,今次嚟试下旺角呢间,睇下质素系咪一样。上网睇旺角出口,但我行油麻地出口好似较快,位置都好易揾。一坐低就已经摆好晒前菜,腌萝卜、泡菜、酸瓜、沙律菜同生菜,超级丰富,个自家泡菜好吸引,即刻食左先,虽然好辣但好好味,吾知有无得买返屋企😋。不过餐厅系地库,信号收得麻麻,落单要扫qr code,但落完单一阵已经上菜好快手。入门口个阵仲见到有免费雪条,每人可以攞一条,好期待食完可以食雪条。我哋两个女仔食得唔多,所以叫咗一个五花肉同一份牛肉,一个石锅饭同一个大酱汤。烧肉最快嚟到,个牛肉腌得好好食,试过三种酱汁,我个人钟意个辣汁,辣酱都吾错,同肉好夹,海盐就提鲜,但我个人吾钟意太咸。五花肉好多油脂但食落唔会好肥,加埋辣酱沙律菜劲好食,中和番个油脂味。芝士焗饭吾错,反而大酱汤偏咸,入面有蟹仔同蚬,钟意海鲜既人要试试。最后食埋个韩国冰条劲解渴,市面好少青提子雪条,好味,下次会再嚟食。
。