2015-04-23 741 浏览
一星期总有几餐出街食, 今次就拣左屋企附近新开既CHA: RM, 今次我地六点钟就到, 唔使等位(事关上星期7点到已经要等6张枱), 一坐低,侍应就拎水同泡菜比我地,泡菜可以REFILL架, 泡菜偏酸,不太辣首先黎到既系海鲜煎饼, 个饼底味道真系好似去茶楼食既薄餐, 呢个只系再软身少少,同埋加左D海鲜,我食到既有鱿鱼粒同虾, 配左款汁, 淡淡地, 食唔出系咩黎之后就到什菜炒粉丝,入面有香葱, 红萝卜,牛肉一齐炒粉丝, 一入口就有好甜既味道,粉丝一D都唔油, 单独食D葱就有好香既麻油味, 完全无葱独有既青草味, 唔食葱既都可以放心试下最到就有必食炸鸡半份(12件, 仲有薯条),配上两款酱, 一款甜酸酱,另一款系芥辣,一入口个粉浆完全唔厚, 鸡肉粒粒都无骨, 合晒我意,鸡肉炸完后一D都唔干, 仲好JUICY,以做街坊生意黎讲, 呢餐真系好抵食, 价钱唔贵, 份量都好足, 希望大埔区继续开多D呢类型小店,等我地可以食多D好味既野
泡菜可以REFILL架, 泡菜偏酸,不太辣
泡菜
海鲜煎饼
什菜炒粉丝,
炸鸡半份
希望大埔区继续开多D呢类型小店,等我地可以食多D好味既野

2015-04-23
  • 炸鸡