2017-01-13
屋企人生日食豪少少就走左去食蒸海鲜,简左呢间任饮任食,决定食餐劲! $338 加一,每位有三款野食乳鸽、贝壳、龙虾送, 一嚟就紧系简海鲜先啦,简左两样北韩嚟嘅海鲜XDXD 鲍鱼、象拔蛘 屋企人就简左桶蚝同蛏子。 之后再简埋个粥底同汤就乖乖等食。 过左几分钟,阿姐就送上炖汤,起初以为都系厨房毕出嚟个d 例汤…错晒!真系热辣辣同好足料∼无咩味精而且好清好甜,饮完成个人暖晒。 乳鸽同贝壳正当我品尝个汤,回味紧时候,已经比屋企人清晒,佢地大赞乳鸽d 肉唔老好多肉,贝壳只只都唔腥。 之后阿姐就开始蒸龙虾同鲍鱼,5分钟左右就上碟啦,先食龙虾,唔点酱料就咁一口食晒,唔算大只都肉质好滑鲜甜,再加埋头个d膏,好甘甜。 鲍鱼有姜丝加虫草伴住,姜去走左d 腥味,鲍鱼好弹牙,得一只唔够喉XP食紧野期间,阿姐就蒸紧象拔蛘同蛏子,两个都加左粉丝索d汁,全部都切好晒一件件可以成啖放落口,时间蒸得刚刚好,林得嚟又不乏咬口,如果加d蒜溶就一流。 最后蒸桶蚝,好大只呀!要分几啖先得 食完海鲜都有7分饱,再点下肉类。 虫草清远鸡,呢个我encore 左三次,鸡好滑溜少骨,肥瘦平均。 另外仲叫左唔同的手打圆,最弹牙好食1就系
屋企人就简左桶蚝同蛏子。
之后再简埋个粥底同汤就乖乖等食。
最后蒸桶蚝,好大只呀!要分几啖先得
食完海鲜都有7分饱,再点下肉类。
另外仲叫左唔同的手打圆,最弹牙好食1就系虾圆同埋虾肉冬菇都好夹个味道。 仲叫左d 菜,条条菜心都好绿好粗,食落好爽
最后当然要食个粥啦,准山纪子再加埋所有汁同精华,未食过咁丰富口感同鲜甜的粥!!好满足的一餐!