2018-09-10 138 浏览
每个月都会特别揾间餐厅同男朋友庆祝纪念日~今次来到好少去嘅地区~油麻地!因为今个月大家都想食西餐,见到openrice好多人介绍呢间西餐厅话性价比高,所以就订位嚟试一试啦~餐厅位于酒店嘅二楼,小小嘅西餐厅~装修比较简单~不过嘢食好食就得啦初头谂住散叫牛扒同意粉~但系望望下竟然比我哋见到有精选二人餐 ($428)有餐汤x2前菜x1主菜x2甜品x2,我用openrice订位仲可以送多一个小食!超抵食!一于就叫呢个餐啦~前菜点咗芝士焗薯条~一来到,哗!真系前菜嚟架?咁大碟嘅! 上面嘅芝士忌廉酱好creamy,加埋薯条好巧妙咁洗去咗薯条嘅油腻~又唔会令到薯条太淋冇哂口感~另外系openrice订座送嘅小食我拣咗水牛城鸡翼估唔到送嘅小食都有4只鸡翼,男友唔系好食得辣,但系呢只水牛城鸡翼比想像中唔辣,酸酸甜甜咁几开胃~好快,侍应就拎咗牛扒上来~超。大。块!我拣咗五成熟~好多时候啲西餐厅都会煮到7成熟或以上,但系呢间真系几有水准,佢真系五成熟,仲有少少血水~块牛扒本身都好软熟~唔会话太老,唔驶点酱都已经好够味道~另外值得一赞系佢每碟嘢食都会有啲沙律菜~咁就唔怕整系食肉而无菜啦~!系我哋已经食到好饱之

前菜点咗芝士焗薯条~
芝士焗薯条
另外系openrice订座送嘅小食我拣咗水牛城鸡翼
水牛城鸡翼

好快,侍应就拎咗牛扒上来~
超。大。块!
美国安格斯西冷牛扒

系我哋已经食到好饱之际,唔记得咗我哋仲有另一个主菜~~~~法国牛肝菌帆立贝忌廉汁意大利粉!!

法国牛肝菌帆立贝忌廉汁意大利粉

好啦!好食嘅嘢系有2个胃嘅!见到粒咁大嘅带子,另一个胃立即开动!佢煎得非常到位,唔会太熟,带子仲系好juicy~另外佢个意粉都有好多牛肝菌~非常入味,食完唔会太滞~最后好快就被我哋清晒所有嘢~

侍应见到我哋食晒主菜之后问我哋甜品想要咩,我哋点咗一个纽约芝士饼一个蓝莓芝士饼~
纽约芝士饼,蓝莓芝士饼

二个芝士饼都系用我最钟意嘅消化饼底去做,芝士层都好实净,食嘅时候冇散开仲有好浓厚嘅芝士味~强烈建议三个人以上都可以叫呢个2人餐,份量真系好够食!但系水准绝对唔系hea架~性价比真系好高~或者一家大细,朋友聚会都啱嚟~
2018-08-21
庆祝纪念