2020-11-20 185 浏览
春水堂几时都咁多人,所以唔想排队,真系要早啲嚟食.Apm呢间舖都几大,可以容纳几多人,所以又唔觉得迫,都坐得舒服嘅。台式饮品和食品来说,他算做得不错,先来一碗麻辣牛肉面,牛肉好入味,一半牛筋,食到舐舐脷 ,一个字~正.辣度啱啱好,啲汤都好好饮,啲面够幼又弹牙,成碗食晒感觉好满足.再来一个猪扒便当, 上菜时便当有盖盖住,感觉卫生,无奈一打开盖,见到 一张落单纸放喺上面 呢度扣咗啲分,猪扒味道偏洪,配上他他酱就刚刚好,相信这亦是在他的计算之内。配上翡翠香柚茶,叫咗少甜,味道刚刚好,好清新 ,茶中带有柚的味道,又有少少咬口,好饮。另外叫左杯朱古力香蕉茶,钟意佢啲cream上面有oreo ,好食,成杯朱古力茶有香蕉味又唔会太甜 ,我钟意呢杯饮品。甜品系唔少得嘅,餐牌写住制作需时20分钟,所以食到尾声就叫咗个铁观音雪糕多士, 谁不知五分钟内送到,我们便赶紧著吃,卖相系靓嘅,上面有cream同珍珠, 珍珠细细粒唔会太硬,略有甜味,系好味。铁观音雪糕冇想像中咁大惊喜,佢都好味,不过味道唔算好特别,多士都好味嘅,只系略为甜咗少少 ,我下次会叫佢糖浆另上,自己控制个甜度,总括而言非常满足的一餐.
春水堂几时都咁多人,所以唔想排队,真系要早啲嚟食.

麻辣牛肉面

麻辣牛肉面