2019-12-26
今日同朋友去观塘行街,行到七点几都肚饿喇。咁喺地铁站附近嘅王子大厦,见到九楼有一间西餐几得意,叫做Little Tipsy,于是我哋就上咗去啦。呢度环境唔错,座位都相当宽敞,啱啱买完嘢,一袋袋嘅商品都有位放,空间十足好舒服。睇睇个menu先,系一间比较标准嘅西餐:有前菜有主菜,配菜同埋甜品。我哋就叫咗忌廉菠菜,黑松露意粉拌灵芝菇及温泉蛋,烤安格斯肉眼扒配薯仔及田园沙律,同埋焦糖啤梨蛋糕。最先嚟到嘅就系忌廉菠菜,平时我就唔太钟意食菠菜,因为味道比较浓郁 。但配埋芝士之后,容易入口同香口,十分开胃。紧接其后嘅在就系黑松露意粉, 卖相十分吸引。除咗有一片片嘅黑松露同灵芝菇,更配埋半生熟嘅温泉蛋,真系令人眼前一亮呀。食落有阵阵嘅黑松露味,十分满足。再嚟就系安格斯肉眼,口感都系啱啱好,肉软松软。配埋薯仔同田园沙律,超级大份,食完真系好满足呀。食完晒啲主菜之后,我哋就要试过甜品焦糖啤梨蛋糕。呢个组合十分独特,好fresh。同埋唔会太甜 ,啱晒我哋呀!埋单计埋加一,唔使六百蚊真系超正啦!呢度环境同菜式都相当唔错,如果大家喺观塘行过,又想食西餐,不妨想你试试呢间Little Tipsy,系一个唔错嘅选
睇睇个menu先,系一间比较标准嘅西餐:有前菜有主菜,配菜同埋甜品。 我哋就叫咗忌廉菠菜,黑松露意粉拌灵芝菇及温泉蛋,烤安格斯肉眼扒配薯仔及田园沙律,同埋焦糖啤梨蛋糕。
埋单计埋加一,唔使六百蚊真系超正啦!呢度环境同菜式都相当唔错,如果大家喺观塘行过,又想食西餐,不妨想你试试呢间Little Tipsy,系一个唔错嘅选择!