2010-02-05
有一个朋友即将去澳洲读书, 临走前当然要同佢farewell啦~~~提议去食放题, 贪佢食物方面可以多d选择, 而且我好钟意食日本野, 特别系三文鱼 有一个朋友知道呢度有promotion, dinner 时间$138 +10%而且水准都唔错, 所以最后book咗7:00pm但系我地迟到, 7:15pm先到 =__=时间系限食2个钟, 由于迟到的关系, 一坐低就唔理咁多咩都点一餐, 惊唔够时间食 d staff同我地讲话会补返15分钟俾我地, 叫我地慢慢黎 ~~~~实在太好啦食物方面, 水准都唔错wor~~-刺身: 三文鱼(好大件, 好好味呀, my favourite )带子(品质比较参差, 头2 round都麻麻地, 但系第3 round就唔错wor, 大只咗同埋多d鲜味, 整体上都ok ge, 因为唔系间间放题都有带子刺身)其他ge就仲有希灵鱼(好食~~), 𫠒红鱼(好特别的口感~), 剑鱼腩(好难食, 劲油, 劲腻, 食咗一啖都唔想再食 ), 象拔蚌.....-寿司:都有几多种选择, 包括松叶蟹柳, 烧牛肉, 火炙吞拿鱼, 但系我冇点食过寿司, 唔太方便置评至于卷物, 我最钟意
而且水准都唔错, 所以最后book咗7:00pm
但系我地迟到, 7:15pm先到 =__=
实在太好啦
食物方面, 水准都唔错wor~~
-刺身:
三文鱼(好大件, 好好味呀, my favourite )
-寿司:
至于卷物, 我最钟意鳗鱼芝士卷, 好大块鳗鱼 , 其他的加洲卷, 软壳蟹卷就普通咗d
-炸物:
呢度的炸物真系唔错wor,有天妇罗虾, 炸蚝, 炸带子, 热辣辣, 炸得好脆
其他的食物都ok ga, 烧牛串, 烧带子, 和牛粒, 日本蕃薯仔.......
总括而言, 价钱又唔系真系太贵
而家用埋coupon更抵, 不过2月份coupon星期四,五,六,日同公众假期前夕都唔用得
都几难先用到张coupon law. 想平d唯有食8:45pm o个莭啦..........