2017-07-08
呢晚约咗朋友一行四个黎食,因为朋友唔想太夜食会肥,想早D食,咁就book 6:30pm四位。本来我改早咗appt,打算可以6PM前就可以系TST走得,点知都系迟咗,六点四先到TST站出发。好彩间野都近+几易揾,结果迟咗少少到,搞到朋友齐哂等咗我一阵。个门口一望就好易认,同埋都几有FEEL~入到去,见到入面环境唔错,有D高台,感觉矮小既我坐咗上去只脚会掂唔到地XD近门口既就系D矮台,朋友们已经坐咗系到。朋友一早已经谂好哂食咩,不过礼貌上都问下我有冇咩想食。我份人就冇咩所谓,又未试过呢间,所以非常相任佢地既口味。呢到系要自己出去点菜,既然我朋友走咗出去点菜,咁我就系到等食啦~XD一开始黎既就系甜蕃薯条($26)。我个人真系好钟意蕃薯制品,觉得蕃薯味特别甜特别好食。呢个甜蕃薯条真系唔错,搞到我忍唔住口又忍唔住手,食完一条又一条。跟住就上咗碟蒜香芝士排包(全份) ($38)。一见到个包,其实觉得个皮好似好㶶,都有D惊惊地,但系闻落去好香,蒜香味再加上芝士,好似叫我个人唔好咁肤浅,只系睇外表。一淡咬落去,味道确系唔错!不过D蒜系一大粒,有D重口味,我个FRD好惊~但系我又接受到㖞!XD 跟住就黎
个门口一望就好易认,同埋都几有FEEL~
近门口既就系D矮台,朋友们已经坐咗系到。
跟住就黎咗芝士流心蛋大啡菇 ($30),我地四个人叫咗两份,每人半份。一切开,D蛋汁就流哂出黎,果然系好流心!所以要切开一半真系好讲技巧~^^
食到咁上下,主菜终于黎啦!食之前唔记得影相,记得影既时候,我已经将旧牛扒切开咗一半,拎起部机打算影相,我朋友冇理我,继续好努力咁切开旧猪仔骨,结果张相就影成咁~XP
烟熏猪仔骨(上)+美国安格斯西冷牛扒(下)
切开咗既猪仔骨,辛苦哂朋友仔!^^
烟熏猪仔骨($58)
美国安格斯西冷牛扒($190)
个人黎讲,我会觉得猪仔骨高分D。可能因为我食到既牛扒个part比较多脂肪,而且又有D UN,所以系呢D位扣咗分><" 不过我D FRD既comment同我都差唔多。
最后,我地每人都叫咗支手工啤黎饮。我个人平时唔钟意饮啤酒,因为觉得啤酒好苦,所以我会偏好apple cider呢D果味酒。我叫咗支至尊苹果黎饮,因为系apple cider,所以我觉得唔错㖞!我谂「至尊」系因为酒精味浓咗D,而且佢既酒精浓度真系比朋友饮个D高㖞!朋友叫咗拖肥苹果同埋士多啤梨,士多啤梨闻落好香士多啤梨味,而拖肥苹果,闻落去好明显比至尊苹果甜。
兄弟果味手工啤(至尊苹果)($38)
一边食野,一边倾计,一边饮酒,真系好正!不过,因为唔想阻住人,所以食完都好快起身让返张枱俾等紧既人。
走既时候都见到有几多人等紧,可能我地早去,又有book位,所以唔驶等咋~
讲真!我真系好钟意系到食野,唔系贵之余,仲要环境几有FEEL,D野食又唔错。值得再去~