2014-06-17
今年父亲节一家四口去左食buffet!Search左一轮,最后决定去呢间大角咀珀丽酒店入面既协奏坊西餐厅试下怕父亲节正日会好多人,所以提早左成个礼拜book位自己本身对自助餐不嬲都唔会抱好大期望,最紧要就系食得舒服同埋野食种类要多选择!Haha一入酒店,我就觉得够哂时尚摩登,可惜今次唔系要住酒店讲返自助餐先,餐厅环境干净企理,十分舒服!野食种类比我想像中多,尤其是甜品(成家人都中意食甜野)冷盘有长脚蟹、冻蟹、扇贝、虾、生蚝、沙律等等, 个人觉得冷盘都好鲜味,而且d汁同沙律酱好开胃, 唔觉唔觉都食左几多数只长脚蟹同扇贝!净系冷盘都已经算几多选择下!除此之外,仲有大量寿司同刺身供应!唔系讲笑,d刺身都几肥美,最爱既三文鱼都好鲜甜,仲摆得劲靓劲整齐,个wasabi仲成个花形咁,好有心机!主菜方面都有好多选择, 我地最中意就系呢味三文鱼,烟得岩岩好,好入味,最加分就系个酱汁,酸酸甜甜,好好味!!之后就到我地最期待既甜品啦!!不得不提,呢到既甜品真系好有水准!!而且好多选择,真系花多眼乱,咩都想试下果挞卖相好靓,有士多啤梨同蓝莓拣,当然为食既我地两只都试左啦!!个外皮松脆之余,入面d吉士真系好滑
怕父亲节正日会好多人,所以提早左成个礼拜book位
自己本身对自助餐不嬲都唔会抱好大期望,
最紧要就系食得舒服同埋野食种类要多选择!
Haha一入酒店,我就觉得够哂时尚摩登,可惜今次唔系要住酒店 讲返 自助餐先,餐厅环境干净企理,十分舒服!
野食种类比我想像中多,尤其是甜品(成家人都中意食甜野)
净系冷盘都已经算几多选择下! 除此之外,仲有大量 寿司同刺身供应!
唔系讲笑,d刺身都几肥美,最爱既三文鱼都好鲜甜,
仲摆得劲靓劲整齐,个wasabi仲成个花形咁,好有心机! 主菜方面都有好多选择, 我地最中意就系呢味三文鱼,
烟得岩岩好,好入味,最加分就系个酱汁,酸酸甜甜,好好味!! 之后就到我地最期待既 甜品啦!!不得不提,呢到既甜品真系好有水准!!
而且好多选择,真系花多眼乱,咩都想试下 果挞卖相好靓,有士多啤梨同蓝莓拣,当然为食既我地两只都试左啦!!
个外皮松脆之余,入面d吉士真系好滑, 呢个果挞绝对系我favorite!
一口气食左几旧 呢个一口匙羹装住既就系奶冻,细细淡够哂迷你,
奶冻入口又滑又软,甜得黎唔会好“溜”! 另一最爱系蓝莓cheese cake!!
蓝莓绝对落足料,芝士味浓郁,口感岩岩好! 另外仲有其他 甜品,真系好多选择!!
例如细细盅芒果布匐,又滑又有芒果肉!同埋tiramisu都好好味!! 今次呢餐父亲节饭,老豆好满意,个个都食到饱一饱,
但好似我仲食得开心过老豆xd 食左咁多甜品,要减下肥先得啦!!