2023-05-13 40 浏览
今日突然好想饮椰子鸡汤,然后老公就提议去打个边炉顺便饮下椰子鸡汤,同事听到即刻兴趣join 仲介绍咗去铜锣湾呢一间台式老锅💙同事极力推介呢一个花胶椰青三黄鸡锅🥢花胶椰青三黄鸡首先就系个椰青,好新鲜,佢系原个椰青倒落去架,望到呢个画面再加奶白色嘅汤底好治愈😌。花胶size都ok 唔系细细只揸流摊𠮶啲,都好有弹性,唔会太软烂。三黄鸡肉质好嫩滑,脂肪丰满而又鲜美十足,皮脆骨软中意食鸡皮嘅我就非常喜爱,个汤味道浓郁又唔会太腻口,完全满足左想饮碗椰子鸡汤嘅我,再用返个汤底打边炉,大满足🤤🥢极品日本宫崎猪梅肉肉质鲜嫩多汁,肥瘦分布恰到好处,入口即化,令人十分满足。肉质本身已经够鲜美,唔需再加上太多调味料,只需要轻轻点下火锅酱就足以突出肉质的鲜美。除了日本宫崎猪梅肉之外,仲为其他款式猪肉可供选择,可以根据自己的喜好黎拣总括嚟讲佢哋嘅座位坐得好舒服,而且火锅配料都好新鲜,好适合朋友聚会畅饮畅倾畅食😋

🥢花胶椰青三黄鸡

🥢极品日本宫崎猪梅肉