Plato Cafe & Bistro (吳松街)

2019-09-02 58 浏览
以下介绍喺佐敦的西餐厅 “Plato Cafe & Bistro” 的美食,希望大家去试试,亲身感受吓真正的满足。Bistro 地方颇大,有两层,坐得舒适。点咗个$588嘅套餐,先有罗宋汤及面包,接住系意式海鲜沙律,材料颇多,有大虾、鱿鱼圈、鱿鱼须及青口,配以特制嘅甜甜酸酸沙律汁,非常醒神开胃,系非常好的前菜。再有黑松露野菌意大利饭,饭粒软硬适中,粒粒分明,被野菌及黑松露包住,每口充满 松露幽香,一试停不了。之后要等待烤到五成熟嘅澳洲M5和牛肉眼扒 ,足足有12安士重,火候啱啱好,肉质鲜嫩,牛肉味浓,冇渣又冇筋,啖啖牛肉喺嘴里渗出令人回味再回味的感觉,跟埋幼滑薯蓉,更加饱足。餐饮点咗个Oreo奶昔,质感厚身,Oreo味浓,加上香滑忌廉,互相配合。惊喜还在后面,端上来的甜品朱古力焦糖蛋糕配意大利雪糕 ,造型卖相好吸引,意大利雪糕独有嘅柔韧,既滋味又香甜,加上忌廉及朱古力蛋糕三合一,融为一体,谁也挡不了。以上所有食物的质量应该令人感觉大满足吧!

Oreo奶昔

以上所有食物的质量应该令人感觉大满足吧!