2018-10-25
1950 浏览
平时食lunch最多比自已食$100,其实$100已经好夸张了🤪,今天老细请我去了一间日式铁板烧的餐厅~~ 大饱口福啦~ 餐厅装潢几日式,有两块铁板是开放式的,围著有14个位子,我地一行6人当然有book左位先啦!我们在门口最近的座位,所以也没有看清里面是甚么样子了。我就拣左🥢「枫」set $188 :🥢西京烧银雪鱼柳、🥢脆蒜片美国牛小排首先上的是🥢田园沙津,有甜蕃薯、栗米、火龙果等,拌了点醋,普通味道,没有特别。之后系作为蛋控既我最期待就系个🥢鲜三文鱼籽蒸原壳蛋~ 😋比我想象中小只,不过很滑,有两种鱼籽,两种口感,好食系好食,但我有d唔够喉!🤤🥢鱼柳👑真系好细一旧,三只手指咁大,食到呢到我有少少惊自已唔够饱,但好鲜甜!腌得好味又无盖左个鱼!鱼既油脂味好正,好细旧啊~~~🤦🏻♀️食紧鱼既候,就上在碗🥢大蚬味噌汤,有一只蚬!无特别!得左10分钟度,就上🥢牛小排啦,煎之前厨师都有同我地沟通我地想要的口味,好friendly,一路都有同我地交流下咁,主动帮我地拍照。🥢牛肉好好味,刚好5成,蒜片很香,厨师建议我们点芝麻甜汁,很match!但不沾酱也已经很好食了!同事不吃虾头给了我,白酒的味盖了
食紧鱼既候,就上在碗🥢大蚬味噌汤,有一只蚬!无特别!
同事不吃虾头给了我,白酒的味盖了虾腥味,好惹味
跟住就上左一碗🥢炒饭,吃左少少,我feel到饱了(我认我眼阔肚窄!🤪)
料很多,有樱花虾、、鱼籽、葱蛋、肉,不过味道偏淡!👌🏻
因为接著上的🥢炒野菜还比较番,甜甜的菜味同牛油香,很下饭👍🏻
今日厨师仲好好,整左🥢红豆馅铜锣烧送给我们,我就拣左绿茶雪糕一齐吃!不吃雪糕可拣热饮~ 很满足的lunch!♥️😋