2022-08-03 231 浏览
Brewed 上环 @brewed.hk .减脂完毕 外食又可以尽情进行啦😂喂.. 讲笑.. 纯粹今日陪太子读书👩🏻 过上环陪大帮手lunch黎到呢间之前一直都想试试嘅cafe.1. 香烤鸡肉沙律 Signature grilled chicken salad $989.5/10.喂.. 呢个沙律好好味..鸡肉嘅部分 虽然份量未去到话超多.. 但已经好可观..肉质方面 以「鸡扒」肉黎讲唔算特别juicy 嫩滑.. 但厚身重点系入味 皮脆 🤤但我会觉得呢个沙律高质在于佢成个味道配搭同主题面头嘅牛油果蓉配合开心果碎粒真系无得输.. 沙律菜新鲜 爽脆但画龙点睛的系佢嘅 红菜头蓉 完全弥补有d沙律dry嘅问题😌同埋 味道系好多元满足我酱汁其实另上 根本都无点过已经觉得好够味 好满足🫡卡路里系有计算埋呢个汁嘅..唔点嘅话可以去除 30kcal.2.蒜油大虾多士 $1089.1/10.大虾系真系诚意十足 大只 新鲜 弹牙 满足🫡酸种包的部分 就真的只是脆而已.. 无乜麦味可言.. 作为配料系ok.. 但单纯话钟意酸种包嘅你 就唔好太大期望啦😂微辣的鹰嘴豆泥配合些少柠檬酱 调味入味度ok 好味但佢嘅
Brewed 上环 @brewed.hk
黎到呢间之前一直都想试试嘅cafe
9.5/10
喂.. 呢个沙律好好味..
鸡肉嘅部分 虽然份量未去到话超多.. 但已经好可观..
重点系入味 皮脆 🤤
但我会觉得呢个沙律高质在于佢成个味道配搭同主题
同埋 味道系好多元满足
我酱汁其实另上 根本都无点过
已经觉得好够味 好满足🫡
卡路里系有计算埋呢个汁嘅..
唔点嘅话可以去除 30kcal
会有些少偏油 自行注意🫡
3.香浓鲜茄意粉 $148
9.2/10
认真嘅.. 呢份意粉几适合健人
满满嘅鲜茄酱 但唔系平时果种油腻嘅茄汁.. 系真系几清爽足料嘅鲜茄配方🥹
所以入味 鲜甜 但不油腻..
味道满足的.. 意粉条条分明.. 弹弹哋.. 但同平时食开嘅意粉相比 感觉幼些少 我个人几钟意..
大虾同上述一样 大只 新鲜 诚意十足
就味道 份量 健人友好度
我觉得佢更胜一筹😂
但价钱方面就相比1/2 会贵些少
但cafe价钱其实系均真💰
饮品方面 +$20 可以叫热饮
+$25 冻饮 (lunch set)
我哋就叫咗dirty & latte
真心嘅 都高质 值得呢个价钱🫡
btw 比较之下
大家系咪都几惊讶卡路里macro的部分..
看似敌人的碳水「意粉」竟然同其他卡路里相若..
反而你以为最健康嘅「沙律」卡路里都唔系最低..
你以为有酸种包嘅碳水含量会很高
结果低过沙律😂