2015-06-22 3498 浏览
今日放假冇嘢做就约咗啲同事晚饭,谂紧食咩,唔想去啲限时既地方,可以慢慢食倾吓计,谂起先前见朋友食过呢间,同事们又ok可以一试就打嚟订位,最初系打嚟问咗有冇枱先,因为未confirm人数,接电话个小姐好风趣,我话未知几位想问吓有冇枱先,点知佢话,衰嘢咩都未知就打嚟,依家仲有,你快啲确定唔系一阵就冇架喇!呢个电话另我对佢地加分!最后book咗7点4位,嚟到即刻有枱,一嚟到就会我地出去睇海鲜,唔食海鲜既朋友可能就唔啱呢度,好彩我地几个喂食友咩都啱,好快就叫咗龙趸,花甲,九节虾,蚝,花蟹,鲍鱼糯米饭同肉碎杂菌,一开始姐姐就放咗米、南瓜同排骨落石窝到,跟住就放上蒸隔,首先蒸咗花甲,服务员帮我地教咗闹钟,一响我地就即刻开盖,热辣辣好鲜甜,服务员同我地讲咗几次酱汁可以出去攞,但我地都觉得食新鲜既海鲜系应该食原味,所以都冇去攞,之后食龙趸就觉得有少少腥,可能系我唔惯连彊葱都冇落,跟住就食花蟹,呢只蟹系我地见倒呢度最大𠮶只,要780蚊,初时都有担心惊系水蟹,点知啲肉多到爆,啖啖都系肉,提一提,如果食得慢既可以叫服务员停一停等阵再蒸,因为服务员会怕客人以为冇人理就埋嚟帮你预备下一样,再嚟就系蚝,有点普通,
最后book咗7点4位,嚟到即刻有枱,一嚟到就会我地出去睇海鲜,唔食海鲜既朋友可能就唔啱呢度,好彩我地几个喂食友咩都啱,好快就叫咗龙趸,花甲,九节虾,蚝,花蟹,鲍鱼糯米饭同肉碎杂菌,一开始姐姐就放咗米、南瓜同排骨落石窝到,跟住就放上蒸隔,首先蒸咗花甲,服务员帮我地教咗闹钟,一响我地就即刻开盖,热辣辣好鲜甜,服务员同我地讲咗几次酱汁可以出去攞,但我地都觉得食新鲜既海鲜系应该食原味,所以都冇去攞,之后食龙趸就觉得有少少腥,可能系我唔惯连彊葱都冇落,跟住就食花蟹,呢只蟹系我地见倒呢度最大𠮶只,要780蚊,初时都有担心惊系水蟹,点知啲肉多到爆,啖啖都系肉,提一提,如果食得慢既可以叫服务员停一停等阵再蒸,因为服务员会怕客人以为冇人理就埋嚟帮你预备下一样,再嚟就系蚝,有点普通,虾就当然爽甜啦!接住再食个糯米饭,饭只系有少少咸味,鲍鱼就冇咩味,所以终于要用豉油喇!杂菌都系普通,只系谂住叫啲蔬菜所以先叫,最后就系个粥,真系好甜,一滴水都冇落,全靠海鲜既水份煮成,边有可能唔好食!
虽然有啲贵,不过系值既,应该会再嚟,9点后全单有8折,希望唔会冇晒海鲜啦!
南瓜排骨粥底
只蟹20两重,要780蚊,但系真系好甜好好肉,好耐冇食咁大只花蟹
虫草鲍鱼糯米饭
2015-06-22